היום (רביעי) ייפגש נשיא ארה"ב דונלד טראמפ עם יו"ר הרשות הפלסטינית מחמוד עבאס, שנחת בוושינגטון אמש וישהה בעיר שלושה ימים. עוד לפני תחילת הפגישה דיווחה סוכנות הידיעות AP כי טראמפ "ילחץ" על אבו מאזן להפסיק את התשלומים למשפחות האסירים שמוחזקים בכלא הישראלי.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
הסוכנות, שמצטטת גורמים רשמיים בוושינגטון, טוענת שלדעת הממשל האמריקני מימוש דרישה שכזו תקדם את חידוש המו"מ לשלום עם ישראל. עוד דווח כי הנשיא האמריקני יעלה במהלך הפגישה הראשונה שלו פנים מול פנים עם המנהיג הפלסטיני סוגיות נוספות - בהן שינוי הרטוריקה האנטי ישראלית ועידוד האלימות.
לפי הגורמים, טראמפ צפוי גם לחזור על מחויבותה של ארה"ב לשיפור מצב הכלכלה הפלסטינית: המקור שמעדיף לא להיחשף טען גם שטראמפ יגיד לאבו מאזן כי הוא מאמין שהבנייה הישראלית בהתנחלויות לא מועילה למאמצי השלום.
עוד דווח כי החלטה כזו מצד הממשל הפלסטיני תפגע במשפחות האסירים ואלו שקרוביהם נהרגו, מכיוון שמדובר בסוגייה מאוד רגישה בחברה הפלסטינית. ראש הממשלה בנימין נתניהו חזר והדגיש לאחרונה - גם השבוע - כי חוקים ברשות שמגדירים את הסיוע למי שמוגדר "שהידים" מזיקים למאמצי השלום. בעבר בכירים במפלגה הרפובליקנית, חברי קונגרס, העלו את הנושא מול הנשיא האמריקני. לאחר הפגישה צפויים השניים לשאת הצהרות לתקשורת
אבו מאזן: מוכן להיפגש עם נתניהו
מנגד, השר גלעד ארדן הביע תקווה כי טראמפ יעלה בפני אבו מאזן "שני מכשולים מרכזיים" בפני השלום: ארדן טען כי הגורם הראשון הוא המתקפות הבינלאומיות של הרשות הפלסטינית נגד ישראל "כולל מאמץ לדה-לגיטימציה באו"ם וקידום החרם". הגורם השני אותו ציין ארדן הוא ההסתה לטרור ולאלימות - לצד תשלום משכורות לאסירים. "שלום אמיתי יהיה אפשרי רק כשהרשות הפלסטינית תדחה את דרך השנאה, ההסתה והחרם".
על פי חלק מהדיווחים, בכוונת טראמפ לדרוש מהנשיא הפלסטיני לשתף פעולה עם היוזמה שבכוונתו להתניע בחודשים הקרובים. זאת במטרה לנסות ולחדש את תהליך השלום התקוע במזרח התיכון. "השניים ינצלו את הביקור כדי לחזק את מחויבות ארצות הברית וההנהגה הפלסטינית להשגת הסכם בין ישראל לפלסטינים, שיסיים את הסכסוך", אמר דובר הבית הלבן שון ספייסר, לקראת הפגישה הראשונה של טראמפ עם יו"ר הרשות.
בריאיון שהעניק בחודש שעבר לעיתון יפני, הבהיר אבו מאזן כי הוא מוכן להיפגש עם ראש הממשלה נתניהו בוושינגטון, בחסותו של הנשיא טראמפ, בכל עת. לדבריו, הוא אינו חושב שקיימת חלופה לפתרון שתי המדינות בגבולות 1967, שהסדר מדיני עם ישראל יתבסס על פשרה פלסטינית כואבת ושהפסקת הבנייה בהתנחלויות היא תנאי מקדים.
בהמשך החודש צפוי טראמפ להגיע לביקור קצר בישראל. גם שגרירת ארה"ב באו"ם ניקי היילי, שהפכה לאהודה מאוד בישראל בזכות הביקורת שלה על הארגון בשל יחסו לישראל, נמצאת בדרך לביקור: היילי תגיע לישראל בחודש יוני.