בית המשפט העליון בארצות הברית אישר היום (שני) להפעיל את מרבית הסעיפים של צו ההגירה שקבע הנשיא דונלד טראמפ, וקיבל את הבקשה הדחופה של הנשיא. משמעות האישור כי חלק מהאיסורים לכניסת מהגרים יופעלו עד שהנושא יעלה לדיון באוקטובר. הנשיא טראמפ בירך על ההחלטה, ואמר כי בהחלטה שתאפשר לו "להשתמש בכלי חשוב כדי להגן על ארצות הברית".
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
מדובר בניצחון של טראמפ, לאחר שבית המשפט העליון קיבל את ערעורו, וצמצמם את החלטת בית המשפט בערכאה הפדרלית הנמוכה יותר, שקבע כי הצו מפלה על רקע דתי ודחה באופן מוחלט את האיסור שקבע הנשיא. השופטים הבהירו כי בית המשפט ידון בטיעונים על חוקיות הצו במושב הבא שיתחיל באוקטובר, והעניקו לממשל את האפשרות להחיל את הצו באופן מיידי, תוך כדי שהמאבק המשפטי מתנהל. השופטים גם אישרו איסור של 120 יום על כניסת מהגרים מכל הארצות לשטחי ארצות הברית.
מיד לאחר הפיגוע בלונדון הגיש ממשל טראמפ לבית המשפט העליון בקשה לאשר את צו ההגירה הנוקשה, שאוסר כניסה לארה"ב משש מדינות מוסלמיות, צו שנחסם על ידי בתי משפט בערכאות נמוכות יותר בטענה שיש בו אפליה על רקע דתי. בכיר ממשל תימני הגיב להחלטה באכזבה.
"צריכים לאשר את איסור הכניסה המקורי ולא הגרסה המדוללת"
הפיגוע בלונדון שאירע בתחילת החודש, עורר מרבצו את נושא איסור ההגירה למוסלמים - המהלך שקידם נשיא ארה"ב דונלד טראמפ בבחירות ונבלם על ידי בתי המשפט. טראמפ תקף בחריפות, באמצעות חשבון הטוויטר שלו את מערכת המשפט האמריקנית - וגם את אנשי הממשל, עובדי משרד המשפטים - סביב צו ההגירה ובלימת כניסת אזרחים ממדינות עם רוב מוסלמי לארה"ב.
טראמפ טען שמערכת המשפט האמריקנית ובית המשפט "צריכים לאשר את איסור הכניסה המקורי ולא הגרסה המדוללת, הפוליטיקלי קורקט שמשרד המשפטים הגיש". טראמפ גם טען כי יש צורך בסינון קפדני של הנכנסים לארה"ב, "כדי לשמור על ארצנו בטוחה". עוד הוא אמר כי בתי המשפט הם "איטיים ופוליטיים".
על משרד המשפטים האמריקני אמר: "הם היו צריכים לנסח גירסה קשוחה הרבה יותר ולהישאר עם הנוסח המקורי". טראמפ ספג ביקורת אתמול לאחר שהתייחס לצו כ"איסור הגירה", למרות שהתכחש לכך בעבר. "הציבור, עורכי הדין ובתי המשפט יכולים לקרוא לזה איך שהם רוצים - אני קורא לזה איסור הגירה".