קבוצת עיתונאים ופעילים חברתיים במקסיקו טוענת כי הממשל עושה שימוש בתוכנת ריגול ישראלית על מנת לפרוץ למכשירים הסלולריים שלהם ולעקוב אחריהם. הקבוצה הגישה תביעה נגד המדינה, בטענה כי המעקב שבוצע אינו חוקי. תשעת חברי הקבוצה הינם עיתונאים שפרסמו כתבות אודות פרשיות שחיתות בממשל, וכן פעילים חברתיים החוקרים הפרות של זכויות אדם במקסיקו.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
"זהו מהלך של המדינה בו סוכנים ממשלתיים השתמשו במשאבים שלנו, במסים שלנו, בכסף שלנו, כדי לבצע עבירות חמורות באופן החורג באופן משמעותי מזכויותיהם החוקיות", אמרה העיתונאית כרמן אריסטגוי, שחשפה בשנת 2014 כי אשתו של הנשיא המקסיקני רכשה אחוזה מקבלן ממשלתי במקסיקו סיטי בשווי שבעה מיליון דולרים.
הקבוצה טוענת כי אירעו לפחות 76 מקרים של שימוש בתוכנות ריגול מתקדמות במכשיריהם הסלולריים, כמו גם באלה של חבריהם ובני משפחותיהם. לאחר הדיווח הראשוני אודות הטענות בניו יורק טיימס, נמסר מלשכת הנשיא כי "אין כל הוכחה שהממשל המקסיקני אחראי לריגול שבוצע לכאורה".
לדברי התובעים, נשלחו אליהם הודעות טקסט ובהם כותרות חדשות מעניינות, הודעות מרשתות חברתיות ואפילו הודעות מהשגרירות האמריקנית - כולן מזויפות - שבהן קישורים שהובילו להתקנת התוכנה על מכשיריהם. מדובר בתוכנה מסוג "פגסוס", שמשתלטת לא רק על התוכן במכשירים אלא גם על המיקרופון והמצלמה שלהם, וכך מאפשרת ריגול מקיף במיוחד.
על פי הדיווח, מדובר בתוכנה שפותחה על ידי חברה ישראלית, שנמצאת בבעלות אמריקנית. לפי הניו יורק טיימס, מאז שנת 2011 רכשו לפחות שלוש סוכנויות ממשלתיות במקסיקו תוכנות ריגול שונות מהחברה, הנקראת "קבוצת NSO", בהיקף של לפחות 80 מיליון דולרים. החברה הישראלית מתעקשת כי היא מוכרת את תוכנות הריגול למדינות בלבד, וכי היא מסכמת עמן שישתמשו בה רק לטובת מעקב אחרי טרוריסטים ופושעים.