ועידת המדינות המתועשות - ה-G7 - נערכה היום (שלישי) בטוסקנה שבאיטליה. נשיא ארה"ב דונלד טראמפ קרא למעצמות הנוספות בפורום - קנדה, צרפת, גרמניה, איטליה, יפן ובריטניה - להטיל סנקציות על רוסיה וסוריה בעקבות המתקפה הכימית, אך ההצעה נדחתה. עם זאת, המדינות סיכמו כי אסד לא יכול להיות חלק מעתידה של סוריה - כך עדכן שר החוץ הצרפתי, ז'אן מארק איירו. רשת אל ג'זירה דיווחה כי שני חיילים רוסים נהרגו היום בקרבות במדינה במתקפה של חמושים, ששיוכם הארגוני לא ידוע.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק
רקס טילרסון, שר החוץ האמריקני, אמר בוועידה כי ארצות הברית "לא יכולה לאפשר שימוש נוסף בנשק כימי, זה לא יחזור על עצמו". לדבריו, הברית של רוסיה עם אסד, אירן וחיזבאללה "לא משרתת את האינטרסים הרוסים - היא צריכה ליצור בריתות עם ארצות הברית ומדינות אחרות, ולנתק את הקשר עם סוריה". טילרסון הוסיף: "אנחנו מאמינים ששלטון אסד מתקרב לקיצו".
"אנחנו נגיע לרוסיה להפסיק את הצביעות שלה בנושא סוריה ולשתף פעולה עם מדינות אחרות כדי להביא את מלחמת האזרחים לסופה", אמר שר החוץ הצרפתי. לדבריו, ההתנהגות של רוסיה בנושא אינה כנה: "על מוסקווה לשנות כיוון ולהשתתף בתהליך הפוליטי, וכך כולנו ניחלץ מהמצב בו מצאנו את עצמנו בנושא הסורי".
איירו הוסיף ואמר לכתבים כי המתקפה האמריקנית בסוריה "פתחה חלון הזדמנויות קטן" לסיום המשבר בתיווך בינלאומי. לצערו של טראמפ, נושא הסנקציות בקושי עלה לדיון - והפורום, בו משתתפים גם נציגי האיחוד האירופי, החליט שלא להחליט בנושא.
אתמול אמר שר החוץ הבריטי בוריס ג'ונסון, שניסה בעידוד טראמפ לקדם את הסנקציות, כי לונדון תפעל לכך שהמדינות המתועשות ישקלו אפשרות זו ברצינות - גם כלפי אנשי צבא בכירים ברוסיה ובמשטר אסד.
מנגד, משרד החוץ הרוסי הביע תקווה כי הפגישות עם מזכיר המדינה האמריקני רקס טילרסון "יהיו פרודוקטיביות". עם זאת, שר החוץ הרוסי סרגיי לברוב הביע דאגה מעמדת וושינגטון בנושא לקוריאה הצפונית - שמצידה שיגרה איום לא מרומז כלפי ארצות הברית.