באירופה קיימים יותר מ-900 אזורים המוגדרים כ-"No Go Zone" - מתחמים מחוץ לתחום. לטענת ממשלת הונגריה העומדת בראש המאבק בכניסת פליטים ליבשת, מדובר בשכונות או רובעים שרוב תושביהן הם מהגרים, רובם לא חוקיים, ולרשויות אין יכולת להשליט בהם את הסדר.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק
לטענת ההונגרים, האזורים הללו מוגדרים כ"אסורים לכניסה" גם עבור המשטרה. את הנתונים פרסם אתר של הממשלה ההונגרית שמיפה את המקומות המדוברים. חלק מהאזורים האסורים או אלו שנמצאים מחוץ לתחום נמצאים תחת עיניהם הפקוחות של השלטונות - בבירות אירופיות כמו שטוקהולם, פריז או לונדון.
"אף אחד לא יודע כמה טרוריסטים הגיעו לשם כשהם מתחמקים מעין השלטונות ומזרועם", נכתב באתר ההונגרי. בקרוב צפוי להתקיים במדינה משאל עם על ההצעה האירופית לפזר מחדש את מאות אלפי הפליטים ברחבי היבשת.
המסר העיקרי של האתר, שמשקף את עמדתו של ראש הממשלה ויקטור אורבן, מודגש בשעון שמתעדכן בכל 12 שניות ומראה את קצב כניסת המהגרים ליבשת. "מהגרים לא חוקיים חוצים את הגבולות מבלי להיבדק", נכתב שם. "אנחנו לא יודעים מי הם ומה הכוונות שלהם, אנחנו לא יודעים כמה מהם הם מחבלים בתחפושת". עיתון הגארדיאן הבריטי טוען שחלק מהנתונים שמוצגים באתר אינם מדויקים, אבל כן מציין את האזורים שנמצאים מחוץ לתחום.
תושבי חלק מהמקומות, כמו תושבי שכונת נויקלן בברלין, טוענים כי אין אמת בטענות של האתר ההונגרי. אורבן אמר בעבר כי "אנו צריכים לזכור שאנשים שבאים לכאן גדלו בתרבות שונה ומיצגים תרבות שונה לחלוטין".
בנוסף, באתר עצמו נכתב שמלבד איום הטרור - התרבות האירופית בסכנה. "לא נכיר את אירופה בעשורים הקרובים", טוענים עורכי האתר, ומזהירים כי האנשים שיגיעו בעקבות ההסכם יביאו איתם משפחות שלמות שיוכלו לחיות במדינה תחת חוקי איחוד משפחות.
הונגריה הקימה גדר בגובה ארבעה מטרים לאורך הגבול עם סרביה והחמירה מאוד את העונשים למבריחי מהגרים, שממשיכים להגיע במאות אלפים מאפגניסטן, סוריה, עירק, לוב, אריתריאה, מאלי ועוד. אתר הממשל ההונגרי לא מפרט בדיוק איפה נמצאים ריכוזי האזורים שנמצאים מחוץ לתחום.