נשיא ארצות הברית ברק אובמה יגיע השבוע לביקור היסטורי בהירושימה שביפן ויהפוך לנשיא המכהן הראשון שיגיע לאתר הזיכרון לקורבנות פצצת האטום הראשונה שהוטלה על יפן ויחד עם הפצצה שהונחתה על נגסאקי - וסיימה את מלחמת העולם השנייה. תמונות ההפצצה הפכו למוכרות בעולם כולו ולסמל לאחת הזוועות של מלחמת העולם - אך כעת מדווח "ניו יורק טיימס" כי אחת התמונות המוכרות ביותר של אותה הפצצה כלל לא מתעדת אותה.
לעדכונים נוספים ולשליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק
מומחה לענייני גרעין מצוטט בכתבה כאומר כי הפיצוץ הפטרייתי שבתמונה המוכרת לא נגרם מפצצת אטום, אלא משריפות. "זה לא ענן פטרייה", הסביר ריצ'ארד גרווין, יועץ לממשל האמריקני בנושא נשק גרעיני. דובר מעבדת הנשק בלוס אלאמוס בניו מקסיקו בה יוצרה הפצצה שזכתה לכינוי "ילד קטן", קווין רוראק, אמר שהתמונה המוכרת למעשה מתעדת "ענן עשן שנגרם מהשריפות שנוצרו אחרי ההפצצה".
מומחה צבאי להפצצת הירושימה ג'ון קוסטר מולם הוסיף כי התמונה צולמה זמן קצר לפני צהרי היום, יותר משלוש שעות אחרי שהעיר ספגה את הפצצה בבוקר ה-6 באוגוסט, 1945. "אני בטוח לחלוטין שזה לא פטריית העשן שיוחסה לפצצה", הדגיש.
לפי מומחים, הפטריות הגרעיניות מגיעות לשיא גובהן עשר דקות אחרי ההפצצהץ ניתן להמשיך ולראות אותן במשך כשעה, שלאחריה העשן מתפזר עם הרוח.
התמונה האותנטית ביותר מהאירוע צולמה על ידי החייל בוב קארון, המקלען האחורי של המפציץ "אנולה גיי", ששינה את ההיסטוריה. מיד לאחר ההפצצה צילם תמונה שבה ניתן לראות את העיר תחת ענן שחור. עם זאת, התמונה בה ייתקל אובמה באתר הזיכרון היא דווקא זו השגויה, שנמתחת בו מהרצפה ועד התקרה, כשתחתיה הכיתוב "הפצצת הירושימה".