איגוד עובדי הממשל בארה"ב טוען הלילה (שישי) כי ההאקרים שפרצו למאגרי הנתונים הפדרליים לפני כחודש וחצי גנבו נתונים אישיים של עובדים פדרליים במדינה. באיגוד אומרים שהנזק חמור בהרבה מהתמונה שהציג ממשל אובמה בשבוע שעבר.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
נשיא האיגוד ג'יי דיוויד קוקס טוען במכתב ששלח לסוכנות לניהול כוח אדם כי הכישלון באבטחת המידע הרגיש הינו "מקומם ובלתי נסלח". על פי מידע שהגיע לאיגוד במהלך החדירה למחשבים הפדרליים נגנבו פרטים אישיים כגון: שירות צבאי, תיקים רפואיים, משכורות כתובות ותאריכי לידה עבור רוב העובדים הפדרליים בעבר ובהווה.
המנהיג הדמוקרטים בסנאט, הסנטור הארי ריד, אמר במליאת הבית כי החדירה למאגר הנתונים של כוח האדם בוצעה על ידי "הסינים", אולם לא פירט אם האשמה היא כלפיי שלטונות סין או שתקיפת הסייבר בוצעה משטחה. ריד הוא אחד משמונת המחוקקים שתודרכו על המידע המודיעיני הסודי.
"ארה"ב קופצת למסקנות"
בשבוע שעבר הודיע המשרד לניהול כוח האדם של הממשל האמריקני כי בחודש אפריל זוהו פעילויות לא תקינות המבוצעות במאגר הנתונים שלו ובחודש מאי הודיע המשרד לביטחון פנים האמריקני כי מאגר המידע של המשרד נמצא תחת איום. המשרד האוסף מידע על עובדים פדרליים בארה"ב מסר כי קיימת סכנה לפרטיהם של 4 מיליון עובדים בעבר ובהווה.
"ה-FBI פועל לחקור את הנושא ואנו לוקחים את כל האיומים האפשריים בחשבון, במגזר הציבורי והפרטי כאחד", מסר גורם בסוכנות. "נמשיך לחקור ונביא לדין את אלו המסכנים את הרחב האינטרנטי". החשדות כנגד סין מגיעים בהמשך לדאגות שהועלו בארה"ב בנושא ריגול אינטרנטי בסין ואף לאחר שארה"ב פנתה בנושא לבייג'ינג בדרישה לאכוף את הנושא, אך סין דחתה את ההאשמות.
בשגרירות סין בוושינגטון מיהרו להחיש את החשדות האמריקנים ואמרו כי ארה"ב ממהרת לקפוץ למסקנות ומפזרת האשמות היפותטיות. "סין עשתה מאמצים רבים להילחם במתקפות הסייבר", אמר דובר השגרירות. "לשלוט במתקפות כאלו מעבר לים היא משימה קשה. ההאשמות האמריקניות אינן אחראיות או יעילות".