כמה מיצרני הדגלים המובילים בארה"ב הודיעו כי בכוונתם לחדול מייצור והדפסת דגל הקונפדרציה, שתחתיו נלחמו חיילי הדרום במלחמת העצמאות האמריקנית לפני כ-150 שנים, זאת בעקבות הטבח שביצע דילף רוף בכנסייה ההיסטורית בעיר צ'רלסטון בדרום קרוליינה.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
בחודשים שקדמו לרצח תשעת המתפללים האפרו-אמריקניים בכנסייה, תועד הצעיר בן ה-21 כשהוא נושא בגאווה יתרה את הדגל מעורר המחלוקת וסמלים נוספים של ארגונים גזעניים התומכים ב"עליונות הגזע הלבן". הצילומים הללו גרמו לסערה בארה"ב וליצרניות הדגלים לפעול.
כך לדוגמה הודיעה חברת "אנני" מניו ג'רזי כי "לא נייצר יותר את הדגל שתחתיו אנשים נאבקו למען העבדות במלחמת האזרחים בין השנים 1861-1865". זמן קצר לאחר מכן הודיעו חברות כמו סיריס, וולמארט ואמאזון שהן יפסיקו למכור מוצרים המזוהים עם הדגל.
במשרדים ממשלתיים ברחבי המדינות הדרומיות בארצות הברית נערכים בימים אלו דיונים מקיפים על צעדים משמעותיים יותר - בהם הסרת הדגל מבנייני הממשל ומסמלים רשמיים נוספים. גם ניקי היילי, מושלת דרום קרוליינה, הצטרפה לקריאה להפסיק להניף את הדגל ולמכור אותו בחנויות. גם המועמדת של המפלגה הדמוקרטית לנשיאות - הילארי קלינטון קראה להורדת דגלי הקונפדרציה כי זהו "סמל לעבר הגזעני בארה"ב"
"אנחנו מקווים שההחלטה תדגיש את ההזדהות שאנחנו חשים כלפי אלו שנפגעו בצ'רלסטון ותעזור להילחם בגזענות, לקדם את האחדות והסובלנות באומה שלנו", נאמר בהכרזה של יצרנית דגלים נוספת שהחליטה לפעול בדרך דומה.
מנגד תושבים רבים במדינות הדרום, כולל בדרום קרוליינה שספגה את הטבח, לא רואים בדגל סמל גזעני או כזה התומך בעבדות - אלא סמל של גאווה וזיכרון בחיילים שנהרגו במלחמת האזרחים. מדובר בגאוות יחידה שנותרה באותן מדינות שהכלכלה שלהן הייתה מבוססת על חקלאות בניגוד לצפון התעשייתי.