מניין ההרוגים ברעש האדמה העז (7.9 דרגות) שפקד את המדינה הבוקר (שבת) ממשיך לעלות והוא עומד כעת על 1,457 - מתוכם כאלף בנפאל והיתר בהודו ובבנגלדש. בנפאל חוששים כי מניין ההרוגים יוסיף לעלות, בעוד כוחות חילוץ גדולים מחפשים ניצולים בין הריסות מאות מבנים שקרסו ומזהירים: "אלה השעות הקריטיות". במשרד החוץ בירושלים נערכים לפנות ישראלים מהאזור, אך עד כה לא התקבל דיווח על ישראלים שנפגעו. מאז הרעידה פקדו את האזור עוד 19 רעשי משנה בעוצמה 4.4 דרגות ומעלה.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

בעקבות האסון קיים ראש הממשלה בנימין נתניהו הערכת מצב טלפונית בהשתתפות שר החוץ ליברמן ושר הביטחון יעלון, והשלושה סיכמו על הוצאת משלחת חילוץ והצלה בטווח הזמן המיידי, שתכלול גם גורמי רפואה. בנוסף סוכם כי לרשות הישראלים הנמצאים בנפאל יועמדו האמצעים הנדרשים לחזרה לישראל. בתום הערכת מצב שנערכה בצה"ל הורה הרמטכ"ל איזנקוט על הוצאת משלחת חלוץ לנפאל עוד הלילה, כדי לבדוק את היקף הסיוע הנדרש בנפאל.

רעידת אדמה בקטמנדו (צילום: רויטרס)
צילום: רויטרס

מוקדם יותר שוחח השר ליברמן עם שגריר ישראל בנפאל וקיבל ממנו דיווח על המצב במקום. לדברי השגריר, בניין השגרירות ניזוק ברעש ואנשי השגרירות נאלצים לפעול מחצר הבניין, אך אף אחד מהם לא נפגע. ליברמן הורה לתגבר את צוות השגרירות. יותר ממאה ישראלים הגיעו עד כה לחצר השגרירות והקימו במקום מחנה אוהלים מאולתר שבו הם צפויים לבלות את הלילה הקרוב.

רעידת אדמה בקטמנדו (צילום: רויטרס)
צילום: רויטרס

במשרד החוץ בירושלים אומרים כי כ-200 ישראלים מוגדרים כעת "מנותקי קשר", אך מדגישים כי הנתון לא מעיד בהכרח כי נשקפת סכנה לחייהם. דובר משרד החוץ עמנואל נחשון הדגיש כי בעקבות הנזק הרב בנפאל, התקשורת באזורים רבים קרסה וכי הדבר מקשה על יצירת קשר עם הישראלים.

רעידת האדמה בנפאל, היום
צילום:

בין הישראלים ששהו בנפאל בזמן רעש האדמה גם כמה עשרות ששוהים בבירה קטמנדו לצורך הליך פונדקאות. הבוקר מצאו עצמם ההורים וילדיהם, תינוקות בני יומם, כשהם ללא קורת גג בעקבות רעידת האדמה העזה. 10 תינוקות והוריהם פונו לחצר השגרירות הישראלית בעיר, ובישראל שוקלים בשלב זה להעביר את כל התינוקות וההורים באמצעות מסוק לבית חולים בהודו.

ישראלים בבית חב"ד בקטמנדו לאחר רעידת האדמה (צילום: בית חב"ד קטמנדו)
ישראלים בבית חב"ד בקטמנדו | צילום: בית חב"ד קטמנדו

הרעידה העזה הורגשה סמוך לשעה 11:40 (שעון נפאל) ומוקד הרעש היה באזור המרוחק כ-80 קילומטרים ממזרח לפוקארה שבנפאל. הרעידה הורגשה גם בערים רבות בצפון הודו, שם דווח על לפחות 34 בני אדם שנהרגו עד כה. בעקבות רעש האדמה נרשמו מפולות שלגים ברכס האוורסט ולפחות 10 בני אדם נהרגו שם. אדם אחד נהרג כתוצאה מהרעש בבנגלדש.

מפת אזור רעידת האדמה
מפת אזור הרעש | צילום:

בכיר במשרד התיירות בנפאל אמר כי כ-300 אלף תיירים נמצאים בנפאל בימים אלה. "אנחנו עומדים בפני משבר עצום", אמר לסוכנות הידיעות רויטרס. "קשה אפילו להתחיל להעריך את מספרי ההרוגים ואת מידת הנזק".

גם חברות הביטוח הישראליות הראל ופניקס נערכות לשלוח צוותי חילוץ לנפאל בעקבות האסון. מחברת הראל נמסר כי צוות חילוץ ייצא לנפאל בשעות הקרובות. משלחת מטעמו של חיליק מגנוס תצא הערב מישראל לנפאל בניסיון להתחקות אחר מטיילים ישראלים שנמצאים מחוץ לקטמנדו. במגן דוד אדום התקיימה הערכת מצב בעקבות האסון בנפאל ובארגון בוחנים את האפשרות לשגר משלחת מטעמם לאזורי האסון.

בהכנת הידיעה השתתפו ניר דבורי.