הילרי רודהם קלינטון משיקה היום (ראשון) באופן רשמי את הקמפיין שלה במירוץ לנשיאות ארצות הברית, לאחר חודשים ארוכים של עבודה מאחורי הקלעים. בהתאם לאופייה, ההודעה צפויה להיות מינורית, שקטה ומדודה: זה יתחיל בסרטון קצר ובהתבטאויות שתפרסם ברשתות החברתיות. לאחר מכן, ביום שלישי, היא תבקר באייווה ובמדינות נוספות הנחשבות למרכזיות בבחירות האמריקניות. היא תיפגש שם עם בוחרים פוטנציאליים - לא באיצטדיונים, אלא במסעדות ואולמות צנועים.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
קלינטון סיכמה את הביוגרפיה הארוכה והצבעונית שלה בצורה חצופה כשכתבה כי היא "אישה, אמא, עורכת דין, סנטורית אמריקנית, סופרת, בעלת כלב, דוגמנית שיער, חובבת חליפות מכנסיים, קרקרים ועוד...". "אתן לא רוצות לראות ביום מן הימים נשיאה אישה בארצות הברית?", שאלה קלינטון בחודש שעבר.
הילרי רודהם דיאן נולדה באוקטובר 1947 בשיקגו. בספר זיכרונות שהוציאה בשנה שעברה, היא בירכה על התמדתה של אמה בהתגברות על ילדות לא קלה במעמד הבינוני האמריקני. בנעוריה, פנתה הילרי הצעירה לנאס"א בשאלה כיצד תוכל להפוך לאסטרונאוטית, ואילו מנאס"א נמסר לה שזה בלתי אפשרי משום שהיא אישה. המועמדת לנשיאות היא בוגרת המכללה וולסלי ובית הספר למשפטים של אוניברסיטת ייל, שם פגשה את ביל קלינטון. אחרי שהציגה את עצמה בפניו בספרייה, התחתנו השניים בשנת 1975, וחיו בארקנסו, שם הפך בסופו של דבר ביל למושל.
מהגברת הראשונה לאישה שהתגברה על משבר מוניקה לווינסקי
כשביל קלינטון נבחר לנשיאות בשנת 1992, הפכה הילרי לרעיית הנשיא האמריקנית הראשונה שניהלה קריירה עצמאית לחלוטין. אבל האסוציאציה הראשונה שעולה מהתקופה הזו היא פרשת היחסים האסורים של ביל עם מתמחה יהודיה צעירה בשם מוניקה לווינסקי, פרשה שעדיין מטילה צל על הקריירה הפוליטית של בני הזוג קלינטון. העיסוק התקשורתי במשבר ההוא נמשך גם כיום, ובאחרונה פורסם שהילרי קלינטון השליכה ספר על ראשו של בן זוגה לאחר חשיפת הפרשה.
קלינטון כונתה "הרפתקנית וחובבנית" כשרצה למושב הסנאט של ניו יורק בשנת 2000. אבל בעלה פעל למענה בהתלהבות, אימן אותה וחיבר אותה לבוחרים. בשנת 2008 רצה קלינטון כמועמדת מועדפת לזכות בכרטיס הדמוקרטי לנשיאות - אבל הפסידה ללהיט הפוליטי של 2008 - ברק אובמה. קלינטון אמרה שההפסד היה אחד הרגעים הקשים ביותר בחייה המקצועיים. כמזכירת המדינה האמריקנית בתקופת כהונתו הראשונה של אובמה, עמדה קלינטון בלבם של אירועים כמו חיסול אוסמה בן לאדן, התמודדות עם האביב הערבי והוצאת הכוחות מעירק ומאפגניסטן.
בספרה האוטוביוגרפי "בחירות קשות" ציינה קלינטון שלעיתים קרובות היא הייתה האישה היחידה סביב השולחן שביקרה מנהיגים זרים. היא הייתה בוושינגטון ב-11 בספטמבר 2012, כשחמושים השתלטו על הקונסוליה האמריקנית בלוב - השתלטות שהובילה למותם של ארבעה אמריקנים, ביניהם השגריר כריסטופר סטיבנס. השבועות האחרונים שלה במחלקת המדינה עמדו בסימן נסיגה בריאותית, כשהיא התמוטטה ונפגעה בראשה. קלינטון סבלה מקריש דם בראשה ונזקקה לאשפוז.
קלינטון - מזכירת המדינה לשעבר, הסנטורית והגברת הראשונה - נחשבת על פי הסקרים הנוכחיים למועמדת המועדפת מבין המועמדים הדמוקרטים, וכרגע - על פי הסקרים - היא גם מנצחת כל יריב רפובליקני פוטנציאלי שיתמודד מולה. בכך היא עשויה להפוך לנשיאה האמריקנית הראשונה.