התפתחות נוספת בפרשת השחיתות בפיפ"א: צ'אק בלייזר, בכיר התאחדות הכדורגל לשעבר שמשמש עד מדינה בפרשה, הודה בחקירתו כי קיבל שוחד ממדינות שרצו לארח את המונדיאל. בלייזר, שנעצר ב-2013, אמר כי הוא ובכירים אחרים מעורבים בקבלת שוחד ממספר מדינות - אך לא ציין אילו.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
על פי הפרטים שפורסמו, מדינות שרצו לארח את המונדיאל ב-1998 (שנערך לבסוף בצרפת) וב-2010 (שהתקיים בדרום אפריקה) העבירו לידי בלייזר ובכירים נוספים סכומי כסף גדולים. בדרום אפריקה הכחישו הבוקר את מעורבותם בפרשה.
"אני הסכמתי עם אחרים, בסביבות שנת 1992, לקבל שוחד כחלק מתהליך הבחירה של מארחת המונדיאל ב-1998", אמר בלייזר בפני השופט ב-2013 - בעדות שהותרה לפרסום כעת. צרפת לבסוף זכתה באירוח הטורניר, אך מספר מסמכים טוענים כי מרוקו ניסתה להעביר שוחד.
קטאר: החשדות נגדנו נובעים משחיתות
מעשיו של בלייזר המשיכו, לפי עדותו, גם בתהליך הבחירה של מארחת גביע העולם ב-2010: לדברי הרשויות בארה"ב, דרום אפריקה שילמה עשרה מיליון דולרים עבור האירוח - טענה שהמדינה הזוכה מכחישה.
בלייזר עמד בראש התאחדות הכדורגל המרכז-אמריקנית במשך כעשרים שנה, והודה בעשר עבירות פליליות כחלק מההסדר עם התביעה. שיתוף הפעולה של בלייזר הוביל, לדברי החוקרים, לבניית תיק החקירה המקיף נגד פיפ"א והעומד בראשה ספ בלאטר, שהודיע השבוע על התפטרותו בצל חקירת הענק.
"ידעתי שמעשיי שגויים באותו זמן", הוסיף בלייזר - שהודה גם בקבלת שוחד עבור אירוח טורנירים קטנים במרכז אמריקה. בעקבות המידע הרב שנאסף, ה-FBI האמריקני הודיע כי במסגרת החקירה יבדוק גם את המכרזים לאירוח משחקי גביע העולם ברוסיה ב-2018 ובקטאר ב-2022. כעת בוחנים האמריקנים האם מדובר בדפוס ובהתנהלות שיטתית של קבלת שוחד, אך קטאר מכחישה וטוענת כי החשדות נגדה נובעים מגזענות.