תקווה שעלתה בלהבות: כמה עשרות מפגינים, המתנגדים לבניית צינור הנפט "Dakota Acces" קיבלו התרעה כי עליהם לפנות את מחנה המחאה שהקימו. המפגינים, ילדים אמריקנים, איישו מחנה זה במשך חודשים במחאה על הכוונה להעביר צינור נפט באדמותיהם. הלילה (רביעי) במחווה מצמררת הציתו בעצמם את המחנה ואמרו כי מוכנים להיעצר רק לא להתפנות.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
בארץ הנושא לא זכה לתהודה רבה אך בארצות הברית הוא מעסיק רבים. מדובר במיזם גדול ביותר שמטרתו להעביר נפט בצינורות תת קרקעיים למרחק של כ-1,880 קילומטרים והוא עובר באדמות דקוטה הצפונית, בשטחים השייכים לשמורות של ילידים-אמריקנים.
הילידים החיים בשטח זה מתנגדים נחרצות לפרויקט, אליהם חברו ארגוני איכות סביבה שטוענים כי הצינור עשוי להרעיל את האדמה והמים. למאבק חברו גם לא מעט ידוענים, בטקס הגראמי האחרון התייחסה לבעיה פריס ג'קסון, ביתו של מייקל ג'קסון המנוח שאמרה לקהל: "אנחנו באמת יכולים לתעל את ההתלהבות הזו למחאה נגד צינור הנפט".
הנשיא דונלד טראמפ קידם את השלמת הפרויקט השווה מיליארדי דולרים מאז כניסתו לתפקיד, חרף המחאות. המושל הרפובליקני של דקוטה הצפונית יחד עם צבא ארצות הברית הציבו למפגינים "דד-ליין" לפינוי האתר, הממוקם על אדמות השייכות לצבא.
בקור מקפיא ובגשם ושלג שיורדים ללא הפסקה, הציתו כמה מהמפגינים את האוהלים והמבנים באתר כאקט סמלי. לדבריהם זו חלק מהמסורת שלהם, "לשרוף בית שעוזבים". אך היו גם קולות ביניהם שקראו: "אנחנו לא עוזבים לשום מקום".
כ-30 מפגינים נותרו באתר אחרי ה"דד-ליין", כ-20 רכבי משטרה המתינו להם ומעצרים החלו להתבצע במקום. "אני מרגיש שזה הזמן לשמור על העמידה שלנו", אמר אלת'יאה פיליפס בן ה-17, שהגיע ממישיגן ושהה באתר שלושה חודשים.
צ'ייס עייני ברזל, בן שבט הסו המקומי אמר כי כליאת מפגינים לא תשפיע על הנחישות שלהם. "יש פה סבתות, ונשים רבות, אנשים רבים שבאו להפגין סולידריות עם המחאה", אמר. "אי אפשר לשים בכלא את התנועה, אי אפשר לכלוא מהפכה רוחנית".
דונלד טראמפ חתם על צו נשיאותי המורה על פינוי האתר כדי שיהיה ניתן להתקדם עם השלמת הפרויקט שעלותו מוערכת ב-3.8 מיליארד דולר. שופט דחה החודש בקשה שהוגשה משני שבטים שונים שביקשו לעכב את הבנייה. אך לפי שעה הצינור צפוי להיות מוכן לשימוש באמצע החודש הבא.