שני לוויינים ישראלים זעירים, השוקלים כ-5 ק"ג כל אחד, שוגרו הבוקר (רביעי) מהודו לחלל ויאפשרו לחוקרים הישראלים יכולות חדשות שלא היו ברשותם עד כה. הלוויינים שפותחו בתמיכת סוכנות החלל ומשרד המדע ירחפו בגובה של כ-500 ק"מ מעל פני כדור הארץ.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
אחד הלוויינים שקיבל את השם BGUSAT, מתהדר בגודל של בערך קרטון חלב סטנדרטי ומסוגל לזהות תופעות אקלימיות שונות. המצלמות המשוכללות שעל סיפונו יעבירו לחוקרים תמונות באיכות גבוהה, כאלו שבעבר נאלצו לשלם לחברות חיצוניות כסף רב עבורן.
הלוויין השני, או למעשה ננו לוויין, של חברת SpacePharma הישראלית שוקל רק 4.5 ק"ג וצפוי לבחון את השפעות תנאי חוסר הכבידה המצוי בחלל על חומרים שונים. החוקרים יוכלו לשלוט בתנאי הניסוי ולקבל את התוצאות בזמן אמת בטלפון הנייד שלהם.
הטיל ההודי שנשא את הלוויינים הישראלים לקח גם 102 לווייני ננו נוספים לחלל, רובם אמריקאים, והשאר של הודו, פקיסטן, הולנד ושוויץ. כאשר הגיע הטיל לגובה של 500 ק"מ מעל פני כדור הארץ לקחו כחמש דקות בלבד לפזר את הלוויינים במקומות המדוייקים שלהם.
"בלוויין שולב לראשונה מחשב ייעודי, שפותח במיוחד על ידי מהנדסי התעשייה האווירית עבור ננו-לוויינים", סיפר עפר דורון, מנהל חלל בתעשייה האווירית בהתייחסו ללוויין BGUSAT. "בנוסף הוכנסה ללוויין מצלמה ייעודית יחידה מסוגה המסוגלת לצלם בתחום האינפרה האדום הקצר מגוון רחב של תופעות מזג אוויר.
"השיגור של לוויין מחקר מדעי ולוויין של סטרטאפ חדשני, בשיתוף משרד המדע, מציג את ההשקעה של המשרד בעתידה של מדינת ישראל", אמר שר המדע והטכנולוגיה אופיר אקוניס. "עתיד שממנו ייהנו גם מדענים וגם יזמים ובעיקר הצעירים של היום שמקבלים השראה לתעשיית החלל הישראלית הצומחת".