היועצת הבכירה של דונלד טראמפ, קליאן קונוויי, נתפסה משקרת כדי להגן על הצו הנשיאותי האוסר כניסת אזרחי שבע מדינות מוסלמיות לארצות הברית. קונוויי אמרה אתמול (חמישי) בראיון לרשת MSNBC כי הנשיא אובמה השעה למשך חצי שנה את תכנית הפליטים העיקרית להגיע לארצות הברית בעקבות "הטבח בגרין בואולינג", וכי הדבר לא ידוע למרבית הציבור היות והוא לא סוקר. הבעיה? התכנית מעולם לא הושעתה, ויותר מכך: טבח שכזה מעולם לא אירע.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
קונוויי הבהירה בהמשך כי היא התייחסה למקרה משנת 2011 בו היו מעורבים שני עירקים שהתגוררו בעיירה בואולינג גרין שבקנטקי, לאחר שזכו למעמד פליטים בשנת 2009. "התכוונתי לומר 'המחבלים מבואולינג גרין'", צייצה לאחר התגובות הזועמות, בצירוף כתבה בנושא. ואכן, השניים אכן נעצרו בחשד לפעילות טרור - אולם כלל לא נחשדו בתכנון פיגוע מסוג כלשהו בתוך שטח ארצות הברית, אלא בניסיון להעביר נשק לפעילי אל-קעידה בעירק.
השניים נתפסו לאחר תקופת מעקב ממושכת, והתגלה כי מערכת הסינון הפדרלית לא פעלה כראוי. בעקבות המעצרים וההרשעות של השניים שופרה המערכת ונעשתה רפורמה בתכנית הפליטים, והנשיא אובמה דרש הערכה מחדש של כמה עשרות אלפי עירקיים שקיבלו בסמוך לאותה תקופה מעמד של פליטים במדינה - אולם היא לא הופסקה או הושעתה בשום שלב. בנוסף, בניגוד לדבריה של קונווי, המעצר של השניים זכה לסיקור נרחב בתקשורת.
האמירה השקרית לא עברה בשתיקה, כאשר אפילו צ'לסי קלינטון - בתם של הנשיא לשעבר ביל קלינטון ויריבתו הדמוקרטית של הנשיא טראמפ בבחירות האחרונות, הילרי קלינטון, צייצה בנושא. "אסירת תודה על כך שאיש לא נפצע באופן רציני במתקפה בלובר... או במתקפה (הלגמרי מזויפת) בבואולינג גרין. בבקשה אל תמציאו מתקפות", כתבה בטוויטר. בבית הלבן טרם הגיבו בנושא.