נוסעים בנמל התעופה של וושינגטון הבירה קיבלו היום (ראשון) בדמעות, תשואות וחיבוקים את בני משפחתם לאחר שעוכבו במשך שעות רק משום שהגיעו לארה"ב מהמדינות המוסלמיות שהנשיא טראמפ אסר על כניסת אזרחיהן. הנוסעים קיבלו את אשרת הכניסה המיוחלת רק בתום ההפגנות שנמשכו שעות בנמלי התעופה דולס, כמו גם בנמלים נוספים ברחבי המדינה, בהם הפגינו בני משפחה, פעילים חברתיים ובמקרה של דולס, גם הסנאטור הדמוקרטי, קורי בוקר.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
כניסת הנוסעים התאפשרה רק לאחר ששופטת פדרלית בברוקלין העניקה אשרה זמנית לנוסעים שנתקעו בנמלי התעופה. על פי המשרד האמריקני לביטחון לאומי, 375 נוסעים הושפעו ישירות מההחלטה: 109 נתקעו בנמלי התעופה ו-173 כלל לא הורשו לעלות לטיסות אל ארה"ב. חברות תעופה שפועלות בנמל התעופה בקהיר ביקשו היום באופן רשמי למנוע ממחזיקי ויזה משבע המדינות המוסלמיות לעלות לטיסות לארצות הברית, כך מסר חוסאם חוסיין מחברת EgyptAir לסוכנות הידיעות רויטרס.
חוסיין סיפר שכבר קיבל הנחיות בנוגע לנוסעים ממדינות אלה לארה"ב, וטען כי מחזיקי אשרת עבודה מסודן, תימן, עיראק, איראן, סומליה ולוב יזכו לקבל אישור לעלות למטוסים כמחזיקי דרכונים דיפלומטים או גורמי ממשל רשמיים. בדומה לאיראן, הרוב השיעי בעיראק קרא להחרים בעלי אזרחות אמריקנית ולאסור את כניסתם למדינה.
בתוך כך, קאנצלרית גרמניה אנגלה מרקל מתחה ביקורת על הצו הנשיאותי של טראמפ וקראה שלא להיגרר לאפליה דתית. "המאבק בטרור אינו מצדיק חשדנות באנשים מרקעים או דתות ספציפיות", מסר הדובר שלה שטפן סייברט לעיתון הגרמני, דר שפיגל.
כמו כן, דובר סוכנות האו"ם למען פליטים, פיראס אל-חאטיב, סיפר בשיחה לחדשות 2 Online כי "מצוקת הפליטים והמהגרים בעולם כולו מעולם לא הייתה חמורה יותר, והקליטה שלהם בארצות הברית היא אחת החשובות ביותר". אל-חאטיב הוסיף כי "ארגון UNHCR והארגון העולמי למען מהגרים מקווים שארה"ב ימשיכו לנהוג על פי המסורת ארוכת השנים שהם ניהלו - להגן על אלו שבורחים מפני רדיפה ועימותים אלימים".