עיתון הניו יורק טיימס תוקף את ראש הממשלה נתניהו ומצדד בעמדתו של שגריר ארה"ב בישראל דן שפירו שביקר את מדיניות ישראל בשטחים כשאמר: "יש סטנדרט כפול של אכיפה בשטחים - אחד לפלסטינים ואחד לישראלים". בניו יורק טיימס פתחו את מאמר המערכת הבוקר (שבת) במשפט: "בהתחשב ביחסים השבירים בין ממשל אובמה לישראל, אפילו אמירת אמת יכולה להצית אש".
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
המאמר ציין כי במציאות שבה ישראל מותקפת באלימות אכזרית, מובן שהישראלים בכוננות גבוהה כדי להגן על עצמם. במאמר הוזכרה גם דפנה מאיר ז"ל שנקברה בדיוק באותו יום שבו אמר שגריר ארה"ב את דבריו, זאת לאחר שנרצחה בפיגוע הדקירה בעתניאל.
אלא שבניו יורק טיימס מזכירים באותה הפסקה כי גם הפלסטינים היו קורבנות של תקיפות ומעשי ונדליזם מצד קיצונים יהודים, והם אף מציינים את הצתת בית משפחת דוואבשה בדומא שהביאה למותם של שלושה מבני המשפחה. "כל זה לא מתקבל על הדעת", נכתב במאמר.
"ישראל מונעת הקמה של מדינה פלסטינית"
"שפירא זיהה במדויק בעיה רצינית", נכתב במאמר. "מאז 1967, חלה מערכת משפט כפולה בגדה המערבית כשהפלסטינים כפופים לדין הצבאי, ושם - אומרים מומחים - הם כמעט תמיד מורשעים. המתנחלים הישראלים, לעומת זאת, כפופים למערכת המשפט האזרחית בישראל, עם יותר זכויות".
"הפער עשוי להיות חריף יותר אם ישראל תוותר על פתרון שתי המדינות, לטובת מדינה אחת, כחלק מהרצון בממשלתו של נתניהו", הוסיפו בניו יורק טיימס. "ישראל נעה במהירות כדי לקבוע עובדות בשטח המונעות הקמה של מדינה פלסטינית וגורמות לדחיקה של הפלסטינים לשוליים, מה שהופך אותם למיואשים יותר ויותר".
מאמר המערכת של הניו יורק טיימס גינה גם את הצעת החוק של שרת המשפטים איילת שקד נגד עמותות השמאל וכינה אותה "נתעבת". "עם נאומי קרי ושפירו, הממשל מקווה לדרבן את הישראלים והפלסטינים לחשוב ברצינות על העתיד שהם יוצרים", סוכם המאמר. "למרבה הצער זה עשוי להיות כבר מאוחר מדי".