חקירת מות התובע המיוחד מסתעפת: אמש (רביעי) הפנו בממשלת ארגנטינה אצבע מאשימה כלפי עוזרו לשעבר של אלברטו ניסמן, שלדבריהם חשוד במעורבות ברציחתו. הרשויות שחוקרות את המקרה טוענות כי העוזר - דייגו לאגומארסינו בן ה-35 - הוא סוכן מודיעין ששותף לקנוניית הסוכנים שסרחו, שהאושמו בגרימת מותו של ניסמן זמן קצר לפני שהיה אמור להעיד נגד הנשיאה קירשנר.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
"מצבו של הילד הזה נראה מדאיג", אמר אניבל פרננדז, מזכירה האישי של הנשיאה קריסטינה פרננדז קירשנר. לדבריו, לאגומארסינו עבד ביחידת החקירה של התובע כיועץ טכנולוגי. כמו כן טוענים החוקרים כי לאגומארסינו השאיל לניסמן את אקדח הברטה שהוביל למותו.
לאגומארסינו, העוזר שהפך לחשוד, נשא אתמול דברים במסיבת עיתונאים ואמר כי הוא "מתחרט" על מסירת האקדח לניסמן. לדבריו, התובע ביקש ממנו את הנשק כי הוא "איבד אמון" באנשי המשטרה שהוצבו לשמור עליו לקראת עדותו נגד הנשיאה.
הנשיאה טענה: העוזר של ניסמן חתר להדחתי
"הוא אמר לי 'אני יותר מפחד להיות צודק בחשש שלי מאשר לטעות'", טען לאגומארסינו. ויויאנה פיין, החוקרת הראשית של מותו של ניסמן, אמרה כי לאגומארסינו אינו חשוד בשלב זה ברצח התובע, אלא רק במסירת נשק לאדם שלא הוסמך לכך: "בשלב זה אין עדות שמקשרת אותו לפשע מתוכנן מראש". במקביל, נאסר עליו לצאת מארגנטינה במהלך החקירה, אך טרם נקבע מועד לחקירתו.
מזכיר הנשיאה טען כי ללאגומארסינו עבר מורכב, הכולל "פעילויות מודיעין" וצילום מפגינים במהלך פעולות מחאה בעבר, שבוצעו לטענתו עבור גורמים עלומים ומפוקפקים. לעומת זאת, עורך דינו של לאגומארסינו דחה את הטענות: "הוא אוהב צילום, אבל לא היה במחאות הללו".
הנשיאה טענה כי לאגומארסינו הוא אחד מיריביה, שפעל להדחתה על ידי חקירת הקשרים בין אירן לארגנטינה. לדבריה, אחיו של לאגומארסינו עובד בחברה המקושרת לקבוצת התקשורת "קלארין" המתנגדת לשלטון. דובר חברת "קלארין" הכחיש את הטענות.
הנשיאה: "לא יסחטו אותי ולא יאיימו עליי"
בתחילת השבוע הודיעה הנשיאה כי בכוונתה להגיש הצעת חוק לפרק את סוכנות הביון המקומי, ותדרוש מהקונגרס לאשר את הקמתו של גוף ביטחון חדש, שיפעל באופן שקוף יותר מ-SI הארגנטינאי. הנשיאה טענה כי "מעט מדי השתנה" בארגון בעשורים האחרונים, למרות המעבר לממשל דמוקרטי: "אנחנו צריכים להפוך את שירותי המודיעין לשקופים יותר, מכוון שהם לא משרתים את האינטרסטים של המדינה".
קירשנר התייחסה גם לגל הקונספירציות על מעורבותה ברצח התובע ובטיוח הקשרים לפיגוע: "הם לא יסחטו אותי ולא יאיימו עליי - אני לא מפחדת מהם ולא אזוז מעמדתי. רפורמה אמיתית דרושה - הרפובליקה הארגנטינאית לא יכולה להמשיך להתנהל ככה".
הפרשה מסעירה את ארגנטינה בצל תיאוריות הקונספירציה על מעורבות הממשל ברצח התובע. 10 חודשים לפני הבחירות, בהן פרננדז מנועה מלהשתתף, הסקרים מראים כי רוב הארגנטינאים מאמינים שלא יידעו לעולם מי אחראי למותו של ניסמן - שחקר את הקשר בין ארגנטינה לאירן סביב הפיגוע במרכז היהודי בבואנוס איירס ב-1994.
על פי ההערכות, הרצח קשור לטלטלה האחרונה בסוכנות המודיעין הארגנטינאית - בחודש דצמבר האחרון הוחלף ראש הסוכנות, ופוטרו מספר סוכנים שהיו מעורבים בחקירה אותה הוביל ניסמן. "כשהוא היה בחיים הם היו צריכים אותו כדי להציג את האישומים נגד הנשיאה", אמר בסוף השבוע מזכירה האישי של הנשיאה, אניבל פרננדז. "לאחר מכן, בלי צל של ספק, היה יעיל עבורם שהוא ימות".