גרמניה מנסה לשכוח ומשליכה את עברה האפל על ישראל: שבעים שנים לאחר שחרור מחנה ההשמדה אושוויץ, סקר חדש המתפרסם לקראת יום השואה הבינלאומי מנסה לאמוד את יחסי ישראל גרמניה. מנתוני הסקר עולה כי הסכסוך הישראלי-פלסטיני משפיע עמוקות על התפיסה הגרמנית כלפי העם היהודי ועל הדרך שבה רואים הגרמנים את ישראל.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
על פי הסקר, שנערך על ידי מכון Bertelsmann ובו נשאלו כ-1,000 גרמנים ומספר דומה של ישראלים, עולה כי כ-35% מהגרמנים משווים את מדיניות ישראל בשטחים לזו של גרמניה הנאצית. מדובר בעלייה בדעה השלילית, לעומת 30% שסברו כך בשנת 2007 בסקר דומה.
על פי הסקר שממצאיו התפרסמו בסוכנות הידיעות AP, 48% מהגרמנים טוענים שהדעה שלהם על ישראל אינה חיובית. הדעה על השלטון והמדיניות הישראלית חמורה עוד יותר כש-62% מהנשאלים הגרמנית טענו כי הם מחזיקים בדעה שלילית על הממשלה בירושלים.
לעומתם, על פי המחקר, לישראלים יש דעה חיובית בהרבה על גרמניה של 2015: 68% טוענים שיש לגרמניה תדמית חיובית, רק 24% מחזיקים בדעה שלילית על גרמניה. בנתון לא מפתיע, אומרים 58% מהנשאלים הגרמנים כי היו מעוניינים להניח את העבר הרצחני מאחוריהם, בעוד 75% מהישראלים דחו את הרעיון על הסף.
"בגרמניה רדיפת היהודים נתפסת כפרק אפל בהיסטוריה של העם, אך לא כחלק מהותי מהזהות שלו", אומרים מחברי המחקר. "ההפך הוא נכון, הגרמנים היו מעדיפים לקטלג אותו כאירוע חריג".