במהלך ההפגנות בכיכר תחריר, גם אחרי נפילתו של חוסני מובארק, בות'יינה קאמל עמדה בכיכר המרכזית של קהיר והחזיקה שלט עליו נכתב: "גם אישה יכולה להיות נשיאה במצרים". לדבריה, "כרגע, אני חושבת שאנחנו לא רק צריכים להגיד את זה, אנחנו צריכים ליישם את זה". קאמל, מגישה בטלוויזיה המצרית, התפטרה בעבר ממשרה בכירה ברשת טלוויזיה סעודית, בטענה שהיא לא מאמינה לחדשות שהיא מקריאה. אחר כך היא חזרה להגיש, אבל הורדה מהשידור בגלל דעותיה. עכשיו, היא מגישה את מועמדותה לנשיאות מצרים.
בות'יינה יודעת שהיא מתייצבת נגד אנשים כבדי משקל כמו מוחמד אלברדעי שהיה ראש הסוכנות הבינלאומית לאנרגיה אטומית או עומר מוסא, שהיה מזכיר הליגה הערבית, או נציגים של האחים המוסלמים, אבל היא חושבת שבזכות הפופלריות שלה בין הצופים, המומנטום האזרחי והמסרים שהיא מעבירה - אולי היא עוד תפתיע.
קאמל, שמגדירה עצמה כדמוקרטית-סוציאליסטית, כבר התחילה במירוץ לקראת הבחירות הצפויות במצרים. היא פתחה בסיורים נרחבים במדינה כדי להגיע לאנשים שלדבריה "נשכחו על ידי האליטה הפוליטית מקהיר".
"הדם עוד עשוי לחזור ולהישפך במצרים"
"אמרו לי שהעם המצרי לא יוכל לקבל אישה כנשיאה, אבל עכשיו, אחרי שדיברתי עם כל הקבוצות השונות בעם, אנשים יכולים להתרגל לזה", אמרה בריאיון ל-CNN. הקריירה שלה החלה מיד אחרי שסיימה את לימודיה באוניברסיטה של קהיר. היא הגישה במשך שש שנים תכנית רדיו בשם "וידויים ליליים" ואחר כך הגישה תכנית דומה בטלוויזיה. שתי התכניות ספגו ביקורת מהתנועות השמרניות במדינה.
בראיון לרשת האמריקנית אמרה אשת הקריירה הגרושה, אם לבת אחת, "אני יודעת שהמהפכה רק החלה, עדיין לא השלמנו אותה, יש עוד הרבה מאוד דברים שצריכים לעשות. אנחנו עדיין יכולים להיתקל באירועים בהם יישפך דם כמו בסוריה או בלוב. אני חושבת שהמועצה הצבאית לא תוותר כל כך בקלות על השלטון. אנחנו צריכים עכשיו לא רק הפיכה פוליטית, אלא גם הפיכה חברתית".
קאמל לא מתבטאת בנושא המתיחות או המצב הרעוע בין מצרים לישראל, אך בריאיון לעיתון ה"גרדיאן" הבריטי אמרה כי אסור להפקיר את מצרים לידי הקיצונים המוסלמים. לדבריה, היא מייצגת את כל המצרים - גם את אלו שאינם מוסלמים.