הסגר על עזה עדיין נמשך, אך מתברר כי בצל ההגבלות ההדוקות מצד ישראל ומצרים, פורחת ברצועה תעשיית סרטים שכבר עובדת על הפיצ'ר הגדול שלה: "גלעד שליט - הסרט".
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
ברצועה נשלמות בימים אלה עבודות ההפקה על הסרט "מאבדים את שליט", שיעסוק כולו בפרשת חטיפתו של גלעד שליט. מדובר בסרט באורך מלא ראשון מתוך טרילוגיה, שאמורה להציג את עלילות השוליים השונות סביב המבצע לחטיפת החייל בשנת 2006 והתקופה הארוכה שבה שהה בשבי חמאס, עד לשחרורו בעסקת חילופי האסירים.
"אני מייסד בעזה תעשיית סרטים ברוח ההתנגדות", מסביר בימאי הסרט, מאג'ד ג'ונדיה. "אני למעשה משקף בסרטים שלי את הסיפור הפלסטיני בכיכובם של שחקנים פלסטינים".
אין חמושים שמדברים עברית
זה לא הסרט הראשון של ג'ונדייה בעזה. ב-2009 עלה לאקרנים ברצועה סרט שביים על סיפורו של גנרל פלסטיני בכיר בכוחות הביטחון. ג'ונדייה, בן 47, למד תסריטאות בגרמניה ב-1980, ועם חזרתו לעזה ב-1996 עסק בעיקר בסרטים תיעודיים על החיים ברצועה, לצד משחק באופרות סבון מקומיות.
ימיי הצילומים נמשכים זמן רב ותחת תנאים לא פשוטים, בעיקר בשל הסגר על הרצועה שנמשך מאז 2007. אלה באים לידי ביטוי בהפסקות חשמל מרובות ובמחסור באמצעים טכניים וכוח אדם.
אחד הקשיים העיקריים היה בחלקים בתסריט, שבו דיאלוגים המתנהלים בשפה העברית. "מאוד קשה לי לדבר בעברית", הודה מחמוד קארירה, תושב עזה בן 27, שלוהק לגלם את דמותו של שליט בשל הדמיון החיצוני בין השניים. "יש לי אומנם רק שמונה שורות בעברית, אבל למרות שקראתי אותן עשרות פעמים לפני הצילומים עדיין נאלצנו לצלם כמה מהן מחדש".
חמאס משתתף במימון
עלות הסרט הראשון נאמדה בסכום של 120 אלף דולר, אך כעת חושש הבימאי כי ההוצאות עלולות להכפיל את עצמן.
בנטל העלויות מסייעת ממשלת חמאס, שהחליטה להעביר לטובת הפקת הסרט מענק חד-פעמי של 95 אלף דולרים. שם רואים בסיפור החטיפה של שליט סמל לניצחון של הארגון בעימות הממושך מול ישראל, וכאחד מהישגיו הגדולים.
למרות הסיוע הממשלתי, מתעקש ג'ונדיה כי הוא אמן עצמאי. "אני לא חמאס", הוא מסביר. "אני פלסטיני שמתגאה בעם שלו שממשיך בהתנגדות שלו מול הכיבוש".