פרוייקט ג'נין שיוסד לפני שלוש שנים הוא ניסיון לשנות כיוון, לתת לג'נין תחושה של עיר רגילה עם שערים פתוחים, פחות מחסומים וכלכלה משופרת. בעיר ניתן להרגיש את מנגוני ביטחון פלסטינים יותר מאת צה"ל, ולייצר סוג של נורמליות שאמורה להוריד את הטרור שפעם שלט בה.
ישנם הרבה אנשי עסקים עם חזון שדחפו לפרוייקט המשופר, אבל כנראה שגם הם לא האמינו כמה גדול יכול להיות השינוי. קשה להבין את עומק השינוי עד שמגיעים לעיר, שבשעריה נכנסים במקום ג'יפים צבאיים רבבות ערבים ישראלים שמגיעים לביקור לאחר ששנים לא חשבו שזה יהיה אפשרי.
במרכז העיר של ג'נין, היו גיבורי התרבות לפני מספר שנים המחבלים המתאבדים, אך הם פינו את מקומם לחיים. אם מודל ג'נין שם דגש על הכלכלה בשווקים של העיר ניתן ללא ספק להרגיש את ההבדל. בתוך חמש שנים צנחה האבטלה בעיר ב-30%, הביטחון האישי עלה והתיירים מישראל מכניסים כסף רב לכיסי המוכרים והסוחרים בעיר. בין החנויות ניתן למצוא חנויות מותגים עם שמות מוכרים כמו "זארה" או "רנואר", רק שהמחירים שם זולים בהרבה.
הרצון להידמות לישראל ממשיך גם לתחומי חיים נוספים. המודל הישראלי של בניית מוסדת המדינה ושמירה על שלטון החוק מאומץ בהתלהבות בשטחים. יש מאבק בפשע ובחמאס מצד תנועת הפת"ח כדי לשמור על הסדר ברחובות. רק שלט אחד בקניון מזכיר את העבר הרחוק - "אין כניסה עם רובים".