מצרים במתח לקראת פרסום תוצאות הבחירות לנשיאות, אך"האחים המוסלמים" לא מחכים לתוצאות הרשמיות ומצהירים כי המועמד שלהם מוחמד מורסי הוא המנצח עם 52.5% מהקולות לאחר שרובם כבר נספרו.
אחמד שפיק, הבכיר הצבאי לשעבר ומי שהיה ראש הממשלה של מצרים, השיג לפי הודעת האחים המוסלמים 47.5% מהקולות. על פי הודעת בכירי הארגון במסיבת עיתונאים שנערכה במצרים, ההכרזה שלהם מתבססת על תוצאות שנספרו מ-98% מהקלפיות ברחבי מצרים.
בוועדת הבחירות המרכזית הודו כי מורסי מוביל על יריבו אחמד שפיק, אך הדגישו כי ספירת הקולות עדיין רחוקה מסיום. "אין לנו שום קשר להודעה של האחים המוסלמים", אמר חבר הוועדה לסוכנות הידיעות רויטרס. "אנו עדיין סופרים את הקולות".
לאחר הודעתם, הבטיח מועמד האחים המוסלמים מוחמד מורסי כי לא יחפש נקמה. "לא אסגור חשבונות עם איש", אמר מורסי. "תודה לאל שהנחה את העם המצרי לדרך החירות והדמוקרטיה ואיחד אותו למען עתיד טוב יותר".
במטהו של שפיק לא קיבלו את ההכרזה בעין יפה. "אנו מסרבים להצהיר על מספרים לא נכונים", אמרו לסוכנות הידיעות "רויטרס". עם זאת אחד מהפעילים ציין כי "אני לא חושב שנצליח בזה", ואחר מהם אף פרץ בבכי.
תיקון בחוקה הזמנית של מצרים
הקליפות במדינה היו פתוחות עד השעה 23:00 שעון ישראל, זאת לאחר דחייה בעקבות גל החום הכבד ששטף את מצרים. משקיפי ועדת הבחירות לנשיאות הבחינו כבר ביום בשני בהפרת חוקים במספר קלפיות ועצרו תומכים של שני הצדדים שקיימו תעמולה בניגוד לחוק.
המועצה הצבאית העליונה השולטת במצרים הודיעה על תיקון לחוקה הזמנית. על פי התיקון, המועצה הצבאית תמלא סמכויות שהוענקו לבית התחתון של הפרלמנט זאת עד שיתקיימו בחירות חדשות. בנוסף, הוחלט כי המועצה תורשה להטיל וטו על סעיפים במסמך.
האיסלאמיסט המוביל מול איש הצבא הוותיק
מוחמד מורסי - מועמד האחים המוסלמים לנשיאות מצרים המשמש נשיא מפלגת החירות והצדק. מורסי, בן 61, בעל תואר דוקטור ורקע אקדמי עשיר במולדתו ובארצות הברית, כיהן בפרלמנט בקהיר בין 2000-2005. הוא נבחר לתפקיד כמועמד עצמאי, בשל ההגבלות שהטיל משטר מובארק על התמודדות האחים המוסלמים בפוליטיקה המקומית.
תחילה אמור היה לייצג את התנועה, המהווה ארגון-האב של חמאס, חיירת א-שאטר - אך בעקבות פסילתו השנה מהמרוץ לנשיאות נבחר מורסי להחליפו. בסבב הבחירות הראשון הוא גרף את מספר הקולות הגבוה ביותר מבין המתמודדים - שהגיע לכדי כרבע מהם.
אחמד שפיק - בן 71, החל את פעילותו הציבורית בשורות חיל האוויר המצרי שבו שימש טייס קרב. בתפקיד זה הוא לחם בין היתר, מול ישראל במלחמות ששת הימים, ההתשה ויום הכיפורים.
את מדי הצבא הוא פשט ב-2002 - עת מונה לשר התעופה האזרחית. בינואר אשתקד, בעקבות המהומות שפרצו בארצו והתפטרות הממשלה שכיהנה תחת שלטון מובארק, כיהן במשך כחודש ימים ראש ממשלה - עד שעיסאם שראף החליפו בתפקיד.