כוחות הצבא הסורי, מלווים בטנקים, פשטו הלילה בכוחות עצומים, כך לפי דיווחים במדינה, על העיר בניאס. רוב התושבים בעיר הם מוסלמים סונים. ברשת "אל ג'זירה" דווח כי תשומת הלב הצבאית עברה מהעיר דרעא - לבניאס.
הממשל ניתק כמעט כל אמצעי תקשורת אפשרי בעיר, אך מספר נציגים מארגוני זכויות אדם בסוריה הצליחו ליצור קשר עם תושבים.
הנשיא אסד עצמו הוא בן לעדה העלאווית, פלג של הזרם השיעי באסלאם. חברי העדה ממלאים את רוב המשרות הבכירות בצבא סוריה ובכוחות הביטחון.
"תושבים מדווחים על ירי כבד ביותר, הם רואים ספינות בחוף העיר בניאס. שכונות סוניות ומעורבות נמצאות כעת במצור מוחלט", דיווח איש ארגון זכויות אדם לסוכנות הידיעות רויטרס.
אמש: אירופה הטילה סנקציות על סוריה
אחרי שיום עימותים נוסף בסוריה הסתיים במותם של 23 אזרחים שהפגינו נגד שלטונו של הנשיא בשאר אסד, החריפה הקהילה הבינלאומית את הטון נגד דמשק. האיחוד האירופי הטיל אמש סנקציות על 14 מבכירי השלטון בסוריה, בשל אחריותם לדיכוי האלים של המחאה המתחוללת במדינה כבר יותר מחודש – שלפי פעילי זכויות אדם, גבתה כבר את חייהם של כ-600 איש.
הנשיא אסד עצמו אינו נכלל ברשימת הבכירים שעליהם החליטו באיחוד להטיל מגבלות תנועה, וצפויה לקבל אישור סופי ורשמי בהצבעה שתיערך בנושא ביום שני הקרוב. מהלך זה בא אחרי שבשבוע שעבר, החליטו מדינות אירופה להטיל אמברגו נשק על סוריה.
אירועי הדמים של אתמול החלו אחרי תפילות יום השישי, והתרכזו בעיר חומס - שם נורו למוות מאש כוחות הביטחון 15 מפגינים. בעיר דרעא, שם פרצה ההתקוממות נגד אסד, יצאו לרחובות כ-20 אלף מפגינים שצעקו את הסיסמה: "את נשמתנו ואת דמנו נקריב למענך, דרעא".
העיר ופרבריה עדיין נתונים לכתר שהטיל על האזור צבא סוריה, שערוך שם בכוחות שריון מתוגברים. באחד מאירועי המחאה נעצר היום אחד ממוביליה, ריאד סאיף. נוסף על כך, הפגינו כ-2,000 אזרחים בשכונה בפאתי דמשק וצעקו: "העם רוצה להפיל את המשטר". יו"ר האופוזיציה, ריאד סיף, שעזר ליזום תנועת שלום המבקשים חירויות פוליטיות הדמוקרטיה לפני 10 שנים, נעצר באחת ההפגנות של יום שישי, בתו אמר.