מצרים נאבקת בשתי חזיתות ואף אחת מהן לא מבטיחה עתיד טוב יותר למדינת הנילוס. מבין כתלי בתי המשפט הצבאי וחומות הכלא טורה, גורמים אנונימיים מדליפים לתקשורת בשפה הערבית מידע כפול. על פי חלק מהפרסומים, הנשיא לשעבר חוסני מובארק מרצה את מאסר העולם שלו בתנאים משופרים אך על פי האחרים, הנשיא שהודח לפני שנה וחצי, חולה מאוד וסובל מהתמוטטות עצבים.
במצרים טוענים שמובארק מתלונן על תנאי המעצר. ההמונים שחוזרים היום לכיכר תחריר חושבים שגם מתא הכלא - בעזרת איש המשטר הישן ומועמד טרי לנשיאות - אחמד שאפיק, מובארק ממשיך למשוך בחוטים.
נואמת צעירה שהלהיבה היום את ההמונים בתחריר, הפצירה בהם שלא לוותר על ערכי המהפכה ולהמשיך למחות נגד המשך השפעת אנשיו של מובארק על מצרים, ובמיוחד שאפיק. "זה מפני שהוא מהמשטר הישן, ולא עשינו מהפכה כדי להחזיר את המשטר הישן, להחזיר את החבורה ההיא, חבורה של אנשים רעים", אמר אחד המפגינים לכתב רשת CNN.
"אי אפשר לחזור לתחריר שוב ושוב"
אבל ההכרעה של המצרים בבחירות שייערכו בעוד כשבוע, היא בין שאפיק ומוחמד מורסי מהאחים המוסלמים. אף אחת מהאופציות לא קוסמת ליוזמי המהפכה. "יש לך שני סוגי סמים, האחד הורג אותך והשני עושה לך כאב בטן, שניהם רעים, אבל מורסי מהאחים המוסלמים, הוא סם קל, הוא לא הורג אותך", אמר אחד מראשי המחאה בתחריר. "ניתן למורסי ארבע שנים, אם זה לא יעבוד, נחזור לתחריר ונפיל אותו".
במרחק של כמה רחובות, ברחוב 26 ביולי, רואים מראות אחרים לגמרי. בעלי חנויות ורוכלי רחוב מנסים לצוד לקוחות, העוברים והשבים רואים אבל כמעט שלא קונים. הכלכלה דועכת מאז המהפכה. "זה מספיק לנו, מצרים נופלת בשנה וחצי האחרונות", אומר סעאד מוחמד, עובד מדינה שרוצה לראות את הצמיחה חוזרת. מוחמד חאיר, מדריך תיירים חסר קבוצה מוסיף: "נמאס לאנשים מזעזועי המהפכה, אי אפשר לחזור שוב ושוב לתחריר. המדינה קפאה במקום, אני עובד בענף התיירות ואין תיירים, לפני שנתיים המלונות היו מלאים, עכשיו הם ריקים, רבים מחבריי לא מוצאים עבודה".
עבודה, כך נראה, קשה למצוא במצרים, אבל מפגינים דווקא קל מאוד לגייס.