הצצה לאופן הפעילות של תעשיית הנשק של המורדים בסוריה: בלב הרחובות המדממים ממשיכים הכוחות הלוחמים במשטר הסורי במאמצים להפיל את הנשיא אסד. בעקבות הירידה החדה בהיקף הסיוע הכספי והחומרי של מדינות המפרץ וארצות הברית, מחשש שאמצעי הלוחמה יגיעו לידי גורמי אסלאם קיצוני הנוטלים חלק פעיל בלוחמה בסוריה - מוקמות לאחרונה יותר ויותר מחרטות מאולתרות בהן מייצרים המורדים את אמצעי הלחימה באופן עצמאי.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
רשת "סקיי ניוז" בשפה הערבית ביקרה לאחרונה באחת המחרטות, בעיר דיר א-זור. היא נחשפה לדרכי ייצור הרקטות ומטעני החבלה - כמו גם להפיכתם של כלי רכב מקומיים למשוריינים ושמישים בידי המורדים, לשם התמודדות עם מכות האש של המשטר.
"תהליך הייצור העצמאי של אמצעי הלחימה כבר אינו נעשה בחשאי", סיפרה כתבת התחנה ששוחחה עם אחד מהפועלים במקום שסיפר על תהליך הייצור. "מדי יום אנו מייצרים 50 פצצות מרגמה, פצצות דינמיט ומטעני חבלה", סיפר הפועל רעול הפנים. "הייצור תלוי בהיקף הביקוש. אנחנו עובדים מדי יום ללא הפסקה, כדי שכל גורם שיבקש מאיתנו את החומרים, נוכל לספק לו".
חשש משימוש של אסד בנשק כימי
במהלך הכתבה הציגו הפועלים את הליך הייצור, הכולל פיתוח צינורות אלומיניום, רקיחת מילוי מיוחד של אבק שריפה - תוך שילוב, לא זהיר למדי, של מרכיבים כימיים. במחרטה, כפי שניתן לראות בכתבה, מיוצרות גם לוחות מתכת מיוחדים, שמותקנים על שלדות כלי הרכב כדי לסייע בשיריונם. באותו המקום ניתן גם למצוא התקנים מיוחדים לכלי רכב מסוימים, המסייעים בהצבת אמצעי לחימה על הרכב הנייד.
בימים האחרונים גובר החשש בקהילה הבינלאומית מפני שימוש אפשרי שיעשה אסד במאגרי הנשק הכימי שברשותו על מנת למגר את מאבק המורדים. מזכ"ל האו"ם באן קי מון קרא היום לאסד שלא לעשות זאת, והזהיר כי למהלך שכזה עלולות להיות השלכות חמורות.