תנועת חמאס השולטת ברצועת עזה בשנים האחרונות ללא עוררין סובלת ממשבר כלכלי חמור ופועלת כעת בצעדי צנע חמורים - כך מצוטט היום אחד מבכירי הארגון ברצועה סלאח ברדאווי בריאיון שהעניק לסוכנות הידיעות הצרפתית.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
לדברי ברדאווי, המשבר החמור נובע בעיקר משום שתורמי חמאס ובראשם אירן, הפסיקו את התמיכה הכלכלית שלהם בגלל שהארגון לא הסכים להתייצב לצידם ולצד הנשיא הסורי אסד במלחמת האזרחים בסוריה. חמאס נמצא כעת בבידוד כלכלי ופוליטי בגלל האירועים במזרח התיכון כשגם הקשיים שהמערב מציב, ובהם הגבלות על העברות כספים לארגון לא תורמת למצב.
מקור אחר בארגון שנותר בעילום שם אמר לתקשורת המצרית כי בחודשים האחרונים קוצצו המשכורות של אנשי הארגון בשיעור של 10%-15%. אותו מקור טוען גם שהמדיניות המצרים הבולמת הברחות משטח סיני ורפיח לרצועה פוגעת בהכנסות שקיבל הארגון מהמבריחים.
"למרות המשבר - לא נחדול מההתנגדות"
שר האוצר של חמאס, זיאד אל-זאזא, הודה גם הוא שהארגון נמצא במשבר אך סירב לפרט את הסיבות שהביאו למצב או את הצעדים אותם מתכוון המשטר המקומי לעשות כדי למנוע החרפה. בתחילת השנה הארגון אישר תקציב של 897 מיליון דולר, 654 מיליון מהסכום הזה היה אמור להגיע מתורמים בעולם המוסלמי ובאיחוד האירופי.
למרות המצב הכלכלי, בחמאס מבהירים היום שלא יזנחו את המאבק נגד "המשטר הציוני". לדברי ברדאווי, מימון ההתנגדות לא תפסק משום שזוהי מהותו של הארגון. בתחילת השנה עזב ראש הלשכה המדינית חאלד משעל דמשק ואת הפטרון העיקרי של הארגון - הנשיא הסורי באשר אסד. כעת הוא מנהל את ענייני הארגון מקטאר ומקווה להשיג תרומות מהמדינה העשירה. כל זאת מתרחש בשעה שארגון הסיוע של האו"ם מודיע כי הוא מתכוון לחדש את פעילות חלוקת המזון בתחומי הרצועה.