בזמן שהמאמצים בעולם הערבי ובקרב הקהילה הבינלאומית כולה להפסקת שפיכות הדמים בסוריה נמשכים, גובר גם הלחץ הכלכלי הפנימי במדינה והופך בהדרגה לאיום של ממש על המשך אחיזתו של בשאר אסד בארמון הנשיאות בדמשק.

בקרב הצמרת הכלכלית בסוריה הולכת ומתחזקת מגמה של העברת כספים ועסקים אל מחוץ לגבולות המדינה. לפי ההערכה, מדובר בשלב מקדים לעזיבת אנשי האליטה הכלכלית המקומית את סוריה - המורכבת ברובה מבני העדה העלאווית שאליה משתייך גם אסד עצמו.

ביטוי נוסף להתמוטטות הכלכלית בדמשק בולט בשלושת החודשים האחרונים, מאז ניסיונו של אסד להרגיע את הרוחות בארצו באמצעות הודעה על הזרמת 6 מיליארדי לירות סוריות אל המשק המקומי כ"שוחד להמונים" - ותוך הבטחה כי התקציב ישמש למתן העלאות במשכורות. אלא שמאז ספגה הלירה הסורית, המטבע המקומי, ירידה של 30% בשוויה - ובכך הביאה לאינפלציה קשה.

במקביל להתמוטטות האיטית של המשטר, נמשכו גם היום המאמצים להטיל על סוריה שורת סנקציות שיוכלו להביא את בשאר אסד להיענות לקריאות בעולם ולפנות את כיסאו. הערב הביע גורם בכיר במחלקת המדינה האמריקנית אופטימיות זהירה באשר להצלחת מאמצי השכנוע שנועדו להביא את רוסיה לתמוך במועצת הביטחון של האו"ם בהצעת ההחלטה המגנה את הדיכוי האלים של המחאה בסוריה.

אותו הגורם ציין גם כי מזכירת המדינה האמריקנית הילרי קלינטון צפויה לדון באופן ישיר בנושא עם שר החוץ של רוסיה, סרגיי לברוב, בשעות הקרובות. טיוטת הצעת ההחלטה המדוברת אינה כוללת קריאה מפורשת לאסד להתפטר מתפקידו, להטיל על משטרו אמברגו נשק או עיצומים נוספים - אלא קריאה להביע "תמיכה מלאה" בתכנית שהציגה הליגה הערבית להקלה בהעברת השלטון בסוריה לידי גורמים שייבחרו בדרכים דמוקרטיות.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק


,