במשך מספר חודשים ניסו מיטב אנשי המחשבים האירנים, להתגבר על הווירוס "סטוקסנט", ששיבש את פעולות המחשבים באתרי הגרעין במדינה.
הלילה, מסרו גורמים רשמיים במדינה לסוכנות הידיעות רויטרס כי הווירוס, שעל פי דיווחים זרים הושתל במחשבים על ידי ארגוני ביון מערביים, נוקה מכל המחשבים. על פי דיווחים ממקורות אירנים עולה כי כמה עשרות אלפי מחשבים נפגעו במתקפה.
מטרתו העיקרית של הווירוס הייתה לפגוע במחשבי השליטה על ייצור הצנטריפוגות ועל מערכות אזרחיות כמו מערכת החשמל והמים. סוכנויות הידיעות מזכירות הבוקר כי הווירוס הושתל במחשבים האירנים כבר בשנת 2009, אך הרפובליקה האיסלאמית דיווחה על כך רק כשנה לאחר מכן. עם זאת, טענו בכירים במשמרות המהפכה כי תכנית הגרעין של אירן לא נפגעה בגלל הווירוס.
"מדובר בווירוס של מדינה - לא של חנון מחשבים"
"המטרה הייתה בעלת חשיבות עליונה לתוקפים", הסביר חוקר האבטחה ראלף לנגר את המתקפה הקיברנטית על המחשבים. "ההתקפה משלבת המון ידע והפרצות שהתגלו מעידות כי היא נוצרה על ידי מומחים מהשורה הראשונה ולא על ידי חנון מחשבים במרתף הוריו", הוא הוסיף.
"המשאבים הדרושים להתקפה מסוג זה מצביעים בברור כי מדובר במדינה", מתעקש לנגר. ניכר כי השולחים כלל לא חששו להיתפס והיו מוכנים להשקיע סכומים אדירים. הנזק הפוטנציאלי מהתקפה כזו הוא עצום. מדובר על שיתוק מוחלט של תשתיות המדינה, וסיכון ממשי של חיי אדם. זו כנראה לא תהיה התולעת האחרונה שהמעצמות יישלפו מהשרוול.