תרשים רווי דם: כלי התקשורת המזוהים עם האופוזיציה הסורית מפרסמים היום מפת נתונים מזעזעת, המציגה את כמות ההרוגים על אדמת סוריה בחלוקה על פי ערים. על פי הנתונים המופיעים במפה, מאז פרצה המחאה ב-15 במרס 2011 נהרגו 16,321 מפגינים סורים - זאת נכון ל-10 ביוני, ומאז נהרגו עוד כמה מאות בני אדם.
לטענת כלי התקשורת המזוהים עם האופוזיציה הסורית, המספרים במפה מבוססים על נתונים של גורמי מחקר וארגוני סיוע וזכויות אדם של האו"ם, כמו גם ארגונים סוריים ואמריקניים. מהנתונים הקשים עולה כי "בירת המוות הסורית" היא העיר חומס, הנצורה כבר חודשים ארוכים על ידי כוחות הביטחון של אסד, ובה נהרגו בשנה ו-3 החודשים החולפים 6,439 בני אדם.
בין כלל ההרוגים, על פי המפה, 1,226 ילדים ו-1,150 נשים; 65 אלף בני אדם מוגדרים "נעדרים" - כלומר, נלקחו למרתפי החקירות והעינויים של יחידות המודיעין הסוריות; 212 אלף בני אדם מוחזקים בבתי המעצר ברחבי סוריה ולא פחות ממיליון סורים מוגדרים "עקורים" - אזרחים שגורשו או נמלטו מבתיהם והיגרו לערים אחרות בתוך סוריה; 200 אלף מוגדרים פליטים ונמלטו למדינות השכנות - טורקיה, לבנון, ירדן, מצרים, מדינות המפרץ ואפילו מדינות אירופה; כמעט מיליון וחצי סורים מוגדרים כנתונים בסכנת רעב, בעקבות המצור הכבד של הצבא הסורי על מוקדי המחאה.
עוד 74 הרוגים היום
מספרי ההרוגים בערים השונות מזעזעים לא פחות. אחרי העיר חומס, ניתן למצוא בצמרת הרשימה את הערים אידליב, בה נהרגו 2,852 בני אדם, חמה (1,916), דרעא (1,589 הרוגים), פרברי דמשק (1,489), דיר א-זור (578) וחלב (569). מניין ההרוגים כולל גם את העיר קוניטרה הסמוכה לגבול, בה נהרגו בשנה ו-3 החודשים האחרונים 19 בני אדם בעימותים.
במהלך היממה החולפת לא נבלם מרחץ הדמים בסוריה, ואף לא נחלש בקצבו. 74 בני אדם נהרגו במהלך היום ברחבי המדינה, 29 מהם חיילים של צבא אסד. פעילים הומניטאריים דיווחו כי הם מתקשים בהמשך הפעילות בערים המופגזות.