פליטים פלסטינים בסוריה, שמצאו את עצמם בלב הקרבות בין המורדים לכוחות אסד, נאלצים עכשיו - עשרות שנים אחרי שהקימו את ביתם במחנות הפליטים באיזור ירמוק - לשוב ולנדוד. הפעם, הם מגיעים לאזור טריפולי בלבנון ומתחילים שוב מהתחלה. במהלך השנתיים האחרונות רבים מהם מצטופפים במחנות בטון עמוסים, בלי מים וחשמל, בלי אפשרויות תעסוקה או זכויות אזרח, כשהם נתונים לרחמיהם של ארגוני הסיוע הבינלאומיים.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
כתב סוכנות רויטרס פגש שתי נשים, אמהות למשפחות פלסטיניות ששמעו מהוריהן על הבריחה לסוריה ב-1948, ועכשיו חוזרות למסלול הנדודים במזרח התיכון. "שום דבר כבר לא משפיע עליי יותר מלבד העובדה שאני פלסטינית, הם גרמו לי לשנוא את הלאום - פלסטיני, אני שונאת את שמה של פלסטין. כשסוף סוף קיבלתי את העובדה שאני סורית, סורית פלסטינית, גם זה נגמר", אומרת בכאב אחת מהן.
בסוכנות לענייני פליטים של האו"ם טוענים שיש היום 460,000 פליטים פלסטינים בלבנון שחיים ב-12 מחנות ברחבי המדינה. הפלסטינים הם רק חלק מבעיית הפליטים מסוריה ובארגון האו"ם טוענים שיש מיליון וחצי פליטים שבורחים ממלחמת האזרחים במדינה - בני לאומים וזרמים דתיים שונים.
רוב הפליטים שבורחים מסוריה חיים היום במחנות בלבנון ובירדן. הקהילה הבינלאומית, השלטונות בירדן, בלבנון ובטורקיה והפליטים עצמם, לא יודעים מתי ואם הם יחזרו אי פעם הביתה.