עירק יוצאת מחושך לאור: לאחר שנים של שלטון דיקטטורי בראשותו של סדאם חוסיין, מתחילים העירקים להתקרב למערב ולהכיר בתרבותה. אתרי האינטרנט, ערוצי הלווין הזרים ולוחות המודעות, יוצרים מודל יופי חדש עבור נשות המדינה. "אלה שעברו ניתוחים, הפכו ליפים יותר", אומרת נור בת ה-26, "זה מה שמעודד אותנו לעשות ניתוחים פלסטים", הוסיפה.
נור הייתה יכולה ללכת לבית חולים ממשלתי בבגדד ולעבור את הניתוח בחינם, אבל היא החליטה לשלם כסף, והרבה, עבור ההליך. הסיבה שבה עירקים רבים בוחרים לעבור את הניתוחים בבתי חולים וחדרי ניתוח פרטיים, היא מאוד פשוטה - כך הם יכולים לבחור לעצמם את הרופא שינתח אותם.
מתקני הצלקות ישפצו את פני העירקיות
לד"ר זכריה יש ניסיון רב בניתוחים פלסטיים. הרופא עבד בעבר עם פצועי המלחמה, אבל הדרישה החדשה מרקיעה שחקים בשנים האחרונות. העירקיות החלו להצר לעצמן את ההיקפים ללא צורך בדיאטה, ובנוסף הן גם מרימות את עפעפי עיניהן במאות מרכזי יופי שנפתחו בעירק לאחרונה. "הלווין מביא לכן תרבות חדשה", מסביר ד"ר זכריה את התופעה.
נור אומרת שלאישה העירקית ישנו מוניטין גבוה לשמור עליו. "השיער מעוצב, הגבות מסודרות, ואנחנו ידועות כנשים מטופחות ובעלות סגנון בכל העולם הערבי". את דבריה סיכמה נור כשאמרה כי קשה היום לנשים העירקיות לחיות עם עצמן מכיוון שכולן רוצות להיראות כמו דוגמניות. "האף צריך להיות קטן, גבות מסודרות, ואם השפתיים לא גדולות מספיק זו גם יכולה להיות בעיה".