בוקר מתוח בקהיר: לפחות 20 מפגינים נפצעו בעימותים שנמשכים, על רקע פרסום הסרט הלועג לנשיא מוחמד, בסמוך לשגרירות ארצות הברית בבירת מצרים. במקביל מדווחים כלי תקשורת במצרים כי נשיא מצרים מוחמד מורסי שוקל לבטל את ביקורו בוועידת האו"ם בניו יורק בסוף החודש, אם נשיא ארצות הברית ברק אובמה לא יתנצל על פרסום הסרט. כאן בחדשות 2 באינטרנט העברנו בשידור חי את המתרחש מחוץ לשגרירות.
אלימות גם בתימן: מאות פוזרו מירי באוויר אחרי שפרצו למתחם שגרירות ארצות הברית בצנעא
בטלוויזיה המצרית שודרה בשעות הבוקר הודעה בשידור חי מפיו של הנשיא מורסי, ששוהה בימים אלו בביקור בבלגיה. מבריסל פנה מורסי בהודעה המוקלטת למפגינים: "מחובתנו לשמור על אורחינו, לשמור על מי שמגיע אלינו מחוץ למולדתנו ולשמור על מקום משכנם ועבודתם. אני קורא להישמע לכך ולא לנהוג נגד החוק במצרים, לא לתקוף שגרירויות, או קונסוליות או נציגויות דיפלומטיות או רכוש פרטי וציבורי".
את ההודעה המוקלטת פתח מורסי בהודעת גינוי לשידור הסרט. "המצרים וכל המוסלמים מתנגדים לכל סוג של אלימות או פגיעה בנביא מוחמד", אמר. "העולם כולו מתנגד לכך".
הודעה הקוראת למפגינים להתפזר יצאה גם ממשרד הפנים המצרי. לפני כן יצאה הודעה רשמית מטעם לשכת הנשיאות כי מצרים דורשת מהנשיא אובמה לנקוט עמדה נחרצת נגד מפיקי הסרט מעורר המחלוקת.
בינתיים, ממשיכה כלי התקשורת ברחבי העולם מנסים לפענח מי הוא אותו אדם העומד מאחורי הסרט. אתמול נטען בכלי התקשורת השונים כי הבמאי הוא ישראלי, איש נדל"ן המתגורר בארצות הברית, אך ככל שנוברים בנושא מתברר כי ככל הנראה מדובר בעלילה שנועדה להסיט את האשמה. "בסילה" אף התראיין לסוכנות הידיעות איי.פי שם טען לזהותו היהודית.
כעת מודים בסוכנות הידיעות כי אותו "סם בסילה" ככל הנראה שיקר להם באשר לזהותו. כעת עולה החשד כי יוצר הסרט מעורר המחלוקת הוא ניקולה בסילי נאקולה, נוצרי קופטי תושב קליפורניה בעל עבר פלילי. עלילות הקופטים, ובעיקר האלימות המוסלמית נגדם במצרים, מהווה חלק מרכזי בסרט דל התקציב.
נאקולה הודה בפני סוכנות הידיעות AP כי הוא אכן המנכ"ל של החברה שהפיקה את הסרט, אך הכחיש בתוקף כי הוא עצמו ביים את הסרט הבעייתי. למרות ההכחשות, בדיקה של סוכנות הידיעות העלתה כי הכתובת המשויכת למספר הטלפון עימו קיימו עם "בסילה" את הריאיון אמש, זהה לכתובת שרשומה על שמו של נאקולה. הדבר כאמור מעלה את החשד שמדובר באותו אדם. במקביל, גם הרשויות בישראל טענו בתוקף שהשם "סם בסילה" אינו מוכר במשרד הפנים.