"היססתי הרבה זמן לפני שכתבתי", כך פותח ראזי חמד - מראשי חמאס בעזה, שהיה הרוח החיה בתיווך עסקת שליט - מאמר שפורסם בימים אלה. המאמר כולו הוא זעקה של ייאוש, שעניינה אחריותם של הפלסטינים לכישלונותיהם במהלך השנים שמאז הסכם אוסלו.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
חמד, שהחזיק בין השאר בתפקיד סגן שר החוץ בממשלת חמאס, פוסק בלשון חריפה כי הפלסטינים עברו מסבב אלים אחד למשנהו - אך לא השיגו מאומה. גם במבצע "צוק איתן" נשאר חמאס בסופו של דבר עם הישגים זעירים, כמו הרחבת מרחב הדיג בים.
"במקום להשיג מדינה, התחלנו לקוות להחלטה במועצת הביטחון שממילא לא תתממש". מה קרה? לחמד יש תשובה: "הפלסטינים איבדו את שני העמודים המרכזיים - חזון אסטרטגי והסכמה לאומית והם מתרוששים מהאנרגיות והיכולות שלהם".
"אחרי שישה עשורים פלסטין נעלמה ודמה התפלג בין שבטים פוליטיים יריבים"
"הפלסטינים", הוא כותב, "הפכו מופת למחלוקת. אנו חלוקים בכל נושא וטובעים בפרטים הקטנים שמונעים מאיתנו ראייה כוללת". הוא מוסיף: "היעדר ראייה אסטרטגית מהווה אסון לאומי שכולנו אחראים לו". חמד לועג להתרוצצות של אבו מאזן, "לחפש חתימות למדינה שאינה קיימת בעוד שחמאס לכוד באמונת 'ההתנגדות' שלו".
"גם פתח וגם חמאס", הוא כותב, "מנסים למחוא כפיים ביד אחת...ומכל זה, הוא מוסיף, נהנית ישראל שממשיכה להתיש את שתי התנועות גם יחד. אנחנו בורחים מכישלון לכישלון, לכך התרגלנו. אנו עוסקים בנאומים ומתרפקים על תיאוריות מזימה".
"לעתים קרובות", הוא מוסיף, "אנו מקללים את הכל, פוסלים את הכל, מטילים ספק בכל. ניהיליסטים גמורים". את הקינה הזו מסיים חמד במילים הללו: "אחרי שישה עשורים פלסטין נעלמה ודמה התפלג בין שבטים פוליטיים יריבים".