הארגונים הפוליטיים הפלסטינים החלו השבוע ברישום המועמדים לבחירות המוניציפליות שייערכו, על פי התכנית, ב-8 באוקטובר. אם אכן ייערכו הבחירות, בה צפויים לקחת חלק כ-2 מיליון בעלי זכות בחירה, הן יהוו צעד ראשון לכיוון דמוקרטי ברשות הפלסטינית בארבע השנים האחרונות. למרות האופטימיות, עלולות הבחירות הללו, כפי שקרה בעבר, לעורר את הגורמים הניצים בתנועות החמאס והפתח.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק
תנועת החמאס הביעה תמיכה בקיום הבחירות ואף החלה להפעיל את מנגנוני התעמולה שלה נגד המערב ונגד מי שנתפס כנציג המערב ובן בריתה של ישראל - אבו מאזן, שלא ברור מתי יעמוד בעצמו לבחירות. "אם הבחירות האלה יערכו, זה יהיה צעד חשוב ראשון לקראת פיוס", אמר חנה נסאר העומד מראש וועדת הבחירות. "עדיף להתחיל מאוחר מאף פעם".
הבחירות המוניציפליות האחרונות ברשות הפלסטינית נערכו ב-2012, אך רק בחלק קטן מ-350 המועצות בגדה המערבית. בנוסף, בחמאס כלל לא הכירו בתוצאות הבחירות האלה. הבחירות לראשות הפלסטינית נערכו לאחרונה לפני 10 שנים, אז רשם החמאס ניצחון מפתיע שהוביל למלחמת אזרחים ברצועת עזה, מלחמה שגרמה לפיצול הרשות לשני גופים שונים.
ההודעה על בחירות מתקרבות לא עברה בלי הטחות אשמה הדדיות. בחמאס טענו כי ישראל והפתח עורכים מעצרים של דמויות מפתח בארגון בשטחי הרשות. כמו כן טענו כי ישראל מנסה להתערב בהליך הבחירות, במיוחד לאחר מעצרו של חסין מוחמד אבו קוויק, מבכירי החמאס ברמאללה שמונה לתפקיד מרכזי במערכת הבחירות, על ידי השב"כ. "המעצרים רק יגבירו את התמיכה בחמאס. למרות המהלומות, אנו נחושים להמשיך עד הבחירות", אמר דובר החמאס סאמי אבו זוחרי.
מנגד טוענים בפתח כי החמאס מאיים על הפעילים הפוליטים של התנועה בשטח רצועת עזה. "החמאס חייב להפסיק לפגוע בהליך הבחירות", אמר דובר הפתח אוסמה אל קוואסמי. "אנו רוצים שהבחירות האלה יחזירו אותנו למסלול האחדות ולא לפילוג המתמשך".