מאות אלפי פלסטינים מתחת לקו העוני בגלל הסגר: דוח מיוחד שהוכן בבנק העולמי חושף כי ברצועת עזה קיים שיעור האבטלה הגבוה ביותר בעולם. בבנק קראו היום לפלסטינים, לישראל ולמדינות ערב "לפעול כדי למנוע משבר כלכלי מסוכן". על פי הדוח שפורסם היום (שישי), המלחמה עם ישראל והסגר הובילו למחסור חמור ברצועה.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
בדוח שהוכן בארגון נטען כי "אין הסבר אחר להיעלמות התוצרת בעזה מלבד המלחמה והסגר". בבנק הדגישו כי "השפעת הסגר שהוטל ב-2007 על ידי ישראל ומצרים היא הרסנית במיוחד" וציינו כי עזה איבדה כ-50% מהתוצר הלאומי הגולמי (תל"ג) במשך שמונה השנים האחרונות.
"לתושבים ברצועה נגרם הפסד עצום מהמחסור ברווחה, אנו קוראים לצדדים לנקוט ברפורמות כדי להפוך את המגמה ההרסנית לכלכלה המקומית", נכתב בדוח. על פי נתוני הבנק, 44% מתושבי עזה בגיל העבודה אינם מועסקים, ושיעור העוני עומד על 39% למרות שרבע מתושבי עזה מקבלים סיוע בינלאומי.
"האבטלה והעוני בעזה מדאיגים במיוחד, ותמונת המצב הכלכלי לעתיד הקרוב קשה מאוד", הוסיף בכיר אירופי בשם סטין לאו יורגנסן, מנהל תחום הרשות הפלסטינית בבנק. עוד הדגישו בבנק כי "דרושה ממשלה פלסטינית מאוחדת בגדה המערבית ובעזה" כדי לשקם את הכלכלה – ובכך קראו לפיוס בין חמאס לאש"ף.
בארגון טענו כי הסרת המצור על תנועת המוצרים והאנשים "תאפשר למגזר העסקי בעזה להתאושש". מתוך 3.5 מיליארד הדולרים שהובטחו לשיקום רצועת עזה, רק 27% הועברו עד כה, אך בבנק הדגישו כי הסגר והנזק שנגרם במבצע "צוק איתן" הוא חמור יותר מהעיכוב בתרומות.