רבים שטסים בקווים בהם טסים הרבה יהודים חרדים מכירים את הסיטואציה: אחרי סיום העלייה למטוס, מתחיל משחק כיסאות מוזיקליים כשנוסעים דתיים מסרבים לשבת ליד בני המין השני. האם חברות התעופה שטסות לנתב"ג יאמצו את הפתרון שהחלה ליישם חברת התעופה הלאומית של ערב הסעודית?
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
סעודי ערביאן אירליינס, חברת התעופה של הממלכה, הציגה בסוף השבוע מדיניות של הפרדה בין גברים ונשים בטיסותיה - המשך ישיר לחוקים המפרידים בין המינים גם על הקרקע בממלכה השמרנית. כלי תקשורת במפרץ הפרסי מדווחים שיוקצו מושבים נפרדים לגברים ולנשים, והם יושבו ביחד רק אם הם קרובי משפחה מדרגה ראשונה. את הדיווחים פרסם גם "הדיילי מייל" הבריטי, מה שהציג למערב את המדיניות החדשה.
על פי הדיווחים, ישבו ביחד גברים עם נשותיהם, בנות ובנים עם הוריהם, אחים לצד אחיותיהם - כל השאר ישבו בנפרד. הסיבה להפרדה היא תלונות חוזרות ונשנות של גברים על כך שבנות הזוג שלהם, בנותיהם ואחיותיהם יושבים ליד גברים זרים, שאינם בני משפחתם.
"הפתרון יהיה לשביעות רצונם של כל הנוסעים"
"יש פתרון לבעיה הזאת, אנחנו בקרוב נאכוף חוקים לשביעות רצונם של כל הנוסעים", אמר עוזר המנכ"ל של חברת התעופה עבדול רחמן אל פאהד לעיתון "סעודי דיילי". החברה תכלול את ההנחיות החדשות בעת הזמנת הטיסה ותעביר את ההוראות לעובדי החברה בנמלי התעופה.
חברת התעופה הסעודית, עוד לפני הצגת החוקים הללו, שומרת בקנאות על מספר חוקים שלא היו מתקבלים בהבנה במערב: אסור לשתות משקאות אלכוהוליים בטיסות (גם אם הנוסעים מביאים אותם בעצמם), אסור לאכול מוצרים שמקורם בחזיר, פסוק מהקוראן מוקרא ברמקול לפני כל המראה ואזור מיוחד בכל מטוס מוקצה לתפילה, כולל צג אלקטרוני שמכווין את המאמינים לכיוון מכה.
גם אם התקנות החדשות נראות מוזרות לעיניים מערביות, מדובר בהמשך ישיר של אורח החיים בסעודיה, שם לנשים אסור לטייל או לעבוד מחוץ לבית ללא ליווי של גבר שהוא קרוב משפחה, באזורים ציבוריים לנשים יש כניסה נפרדת, לנשים בממלכה אסור לנהוג, וכיסוי ראש כשיוצאים מהבית הוא חובה לכולן.