שעות אחרי שהתובע בבית הדין הפלילי בהאג הציע להוציא צווי מעצר נגד רה"מ בנימין נתניהו, שר הביטחון יואב גלנט, וסינוואר ובכירים אחרים בחמאס בגלל פשעי מלחמה, בעולם הגיבו וגינו את ההצעה להכליל את נתניהו וגלנט בהצעה.

נשיא ארה"ב ביידן הגיב: "הבקשה לצו שערורייתית, אין בכלל מקום להשוואה עם חמאס. נעמוד לצד ישראל כשהיא מגינה על עצמה". שר החוץ של ארה"ב אנתוני בלינקן אמר: "דוחים את הצהרת התובע של ה-ICC, ההשוואה בין ישראל לחמאס היא מבישה. החלטה להוציא את הצווים עלולה לסכן את המאמצים לעסקת חטופים והפסקת אש בעזה".

סגן שר החוץ של בריטניה מיטשל אמר: "אני לא מאמין שהבקשה לצו מעצר נגד נתניהו תסייע במצב הנוכחי", ודוברו של רה"מ של בריטניה רישי סונאק הוסיף: "הפעולה הזו לא מועילה כדי להגיע להפסקה בלחימה, להחזרת החטופים או לקבלת סיוע הומניטרי".

קנצלר אוסטריה קרל נהאמר הוסיף: "אנחנו מכבדים באופן מלא את העצמאות של ה-ICC, אולם לא ברורה העובדה שמנהיג ארגון הטרור חמאס שמטרתו המוצהרת היא הכחדת מדינת ישראל מוזכר במקביל לנציגים שנבחרים בישראל שהיא מדינה דמוקרטית".

משרד החוץ הגרמני מסר: "בית המשפט יצטרך לענות על מספר שאלות קשות, בהן שאלת סמכותו וההשלמה של חקירות נגד מדינות חוקתיות כמו ישראל. הבקשה בו-זמנית למתן צווי מעצר נגד מנהיגי חמאס מחד ושני הגורמים הישראלים מאידך, יצרה מצג שווא של משוואה".

ראש ממשלת צ'כיה פטר פיאלה שחתומה על אמנת רומא: "בקשת התובע מזעזעת ובלתי קבילה. עלינו לזכור מי פתח במלחמה ומי אחראי לה. אסור לשכוח שחמאס הוא זה שתקף את ישראל באוקטובר ורצח, פצע וחטף אלפי חפים מפשע. מתקפת הטרור הזו היא שהובילה למלחמה הנוכחית בעזה ולסבל של אזרחים בעזה, בישראל ובלבנון".

הסנאטור האמריקני לינדזי גרהאם: "ההחלטה המקוממת הזו היא סטירת לחי למערכת המשפט העצמאית בישראל, שידועה בעצמאותה. אסור לנו לשכוח כאומה את בית הדין הפלילי הבין-לאומי שאיים לפעול נגד הכוחות האמריקנים באפגניסטן. אנחנו לא חברים".

"במקום שה-ICC ימלא אחר התייעצויות מתוכננות עם ישראל, הם הכריזו על צווים. אני מרגיש ששיקרו לי ושיקרו לעמיתים שלי. התובע חאן שיכור מאגו. הוא גרם נזק רב לתהליך השלום וליכולת למצוא דרך להתקדם קדימה. תובעים שקרנים אף פעם לא מביאים לתוצאות צודקות".