ההפגנות האנטישמיות הממושכות נגד ישראל בקמפוסים בארה"ב יכולות להיראות כתנועה פתאומית שהתארגנה יחד, אלא שמתחקיר "וול סטריט ג'ורנל" מציג תרחיש אחר. לפי התחקיר, המחאה שהונהגה על ידי SJP, תא הסטודנטים המסונף לאחים המוסלמים, ביצעו הכנה מקיפה במשך חודשים ארוכים.

ההכנה כללה בין היתר עזרה וסיוע מצד ארגוני מחאה ותיקים כמו הפנתרים השחורים, שסיפרו להם על "חשיבות הטיפול במחלוקות פנימיות בתוך בתנועה". כמו כן, המארגנים ניסו ללמוד את דפוסי ההתנהלות של האוניברסיטאות ולהעריך כיצד ההנהלה צפויות להגיב למחאה.

הפגנות מחוץ לאוניברסיטת קולומביה (צילום: גיל זוסמן)
הפגנות מחוץ לאוניברסיטת קולומביה | צילום: גיל זוסמן

בתחקיר נטען כי הטקטיקות הפוליטיות שעמדו בבסיס ההפגנות הן תוצאה של חודשים של אימונים, תכנון מוקפד ועידוד של פעילים וקבוצות שמאל רדיקלי. לטענתם, באוניברסיטת קולומביה, סטודנטים שעמדו מאחורי המחאות יצרו קשר עם קבוצות של סטודנטים ש"תומכים בשחרור פלסטין" ועם ותיקי הפגנות בקמפוסים בעבר ובהווה.

אלה חקרו את מחאות העבר על התרחבותה של אוניברסיטת קולומביה להארלם, הלכו לישיבת קהילה בנושא ג'נטריפיקציה (מעבר אוכלוסייה מהמעמד הבינוני והגבוה לשכונות חלשות) ויצרו "הקבלות" למאבק לסכסוך הישראלי-פלסטיני.

מחאות פרו פלסטיניות של סטודנטים באוניברסיטאות בארה (צילום: AP)
הפגנה פרו-פלסטינית באוניברסיטת פנסילבניה בפילדלפיה | צילום: AP
מעצר מפגינים באוניברסיטת קולומביה (צילום: AP)
מעצר מפגינים באוניברסיטת קולומביה | צילום: AP

"רשמנו הערות מהזקנים שלנו, קיימנו איתם דיאלוג וניתחנו כיצד האוניברסיטה הגיבה למחאות קודמות", אמרה סואדה פולט, סטודנטית לתואר שני ומארגנת במאהל הפרו-פלסטיני. במשך חודשים קראו המארגנים לסטודנטים לעמוד איתן מול המכללות, עד שאלה יפסיקו להשקיע בגופים שעושים עסקים עם ישראל. עמודי המדיה החברתית הפכו מעוזי תמיכה במפגינים, עם סרטונים שמציגים את פעילותם ואת אוהלי המחאה שהקימו. עוד צוין כי כבר בחודש אוקטובר, בתחילת המלחמה, SJP קידמה "יום התנגדות" שכלל הפגנות במכללות.