גרמניה ומדינות אירופאיות נוספות הצטרפו היום (שבת) לארה"ב והודיעו על עצירת המימון לאונר"א, סוכנות האו"ם לפליטים פלסטינים, בעקבות האשמות שחלק מעובדיה לקחו חלק בטבח 7 באוקטובר. אתמול הודיעה אונר"א כי פתחה בחקירה בחשד שכמה מעובדי הסוכנות היו מעורבים במתקפת הטרור נגד ישראל, ומסרה כי היא ניתקה את הקשר עם אותם עובדים.

בריטניה, גרמניה, איטליה, הולנד, שווייץ, פינלנד וסקוטלנד הצטרפו היום לארה"ב, אוסטרליה וקנדה בהפסקת המימון לאונר"א בעקבות ההאשמות של ישראל. הסוכנות אמרה אתמול שפתחה בחקירה של כמה עובדים וניתקה עימם את הקשר.

המדינות שהודיעו על הפסקת כספי הסיוע לאונר"א
המדינות שהודיעו על הפסקת כספי הסיוע לאונר"א

ראש אונר"א פיליפ לזריני התייחס להחלטת המדינות ואמר כי עצירת הכספים "מזעזעת ומאיימת על העבודה ההומניטרית באזור, בייחוד ברצועת עזה". לזריני גם הפציר במדינות שעצרו את הסיוע "לשקול מחדש את החלטתן". שר החוץ ישראל כ"ץ השיב לו בחשבון הטוויטר: "מר לזריני, תתפטר".

מוקדם יותר דרש השר כ"ץ מהאו"ם לפטר את ראשי אונר"א ולפתוח מיידית בחקירה אודות האירועים: "ארה"ב, קנדה, אוסטרליה, פינלנד, איטליה ובריטניה הודיעו על עצירת המימון לאונר"א אחרי שהתברר שחלק מעובדיו נטלו חלק בטבח הנורא ב-7 לאוקטובר. אנחנו לא נוותר ונדרוש שהאירועים יחקרו תום. על האו"ם לפטר מיד את ראשי אונר"א ולפתוח בחקירה עצמאית ושקופה של כל מה שהתרחש באונר"א-חמאס עזה".

"מזיקה לשלום", אונר"א (צילום: רויטרס, חדשות)
ראש אונר"א זעם על המדינות שהפסיקו את המימון. ארכיון | צילום: רויטרס, חדשות

"אני קורא למדינות נוספות ללכת בעקבותיהן", כתב כ"ץ. "רבים מעובדי אונר"א הם אנשי חמאס שמסייעים לו במתן מחסה לפעילות טרור ובשמירת שלטונו. חייבים לוודא שאונר"א לא תהיה חלק מהיום שאחרי בעזה ושגורמים אחרים יבואו במקומה"

סגן דובר האו"ם פרחאן חאק, שנשאל על דבריו של כ"ץ, אמר: "אנחנו לא מגיבים לרטוריקה. אונר"א היא בסך הכול בעלת רקורד מוכח, אותו הדגשנו שוב ושוב".

אונר"א דחתה האשמות דומות בעבר וטענה שהיא סוכנות סעד והומניטרית. משרד החוץ הפלסטיני מתח ביקורת על מה שתיאר כ"מערכה ישראלית נגד אונר"א", וחמאס גינה את סיום חוזי העובדים "בהתבסס על מידע שמקורו באויב הציוני".