תושבת המרכז בשנות ה-20 לחייה, שהגיעה לטיפול במרפאת הנשים של קופת חולים כללית באלעד, טוענת כי התבקשה להתלבש באופן צנוע ואף נאמר לה לדבריה כי אם לא תעשה זאת, לא תקבל טיפול בעתיד.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
"קבעתי תור לרופאת נשים בסניף אלעד, עליה קיבלתי המלצות", סיפרה הצעירה לחדשות 2 באינטרנט. "במוקד הטלפוני של כללית לא נאמר לי דבר על אופיו של הסניף. מכיוון שידעתי שזוהי עיר חרדית, התלבשתי בצניעות למרות שאיני דתייה בשום מובן. לבשתי מכנסי ג'ינס ארוכים וחולצת טי-שרט קצרה עם שרוולים. מיד כשנכנסתי לרופאה היא אמרה לי שבלבוש הלא צנוע שלי אסור לי לבוא לסניף".
הצעירה, שחשה מושפלת אל מול שיעור הצניעות שלטענתה העבירה לה הרופאה, הסבירה כי האחרונה לא הסתפקה בכך, והחלה לפרט לדבריה, כיצד עליה להתלבש. "הרופאה החלה להתווכח איתי על מהו לבוש צנוע והכתיבה לי מה עליי ללבוש בפעם הבאה שאבוא אליה. היא אמרה לי שאני צריכה להגיע בחולצה עם שרוולים עד כף היד ושעל החלק העליון של החולצה להיות סגור. היא הוסיפה שמדובר בנהלים שנקבעים על ידי הנהלת הסניף ושאין לה ברירה אחרת".
פקידה בסניף: "גם נשים לא רוצות לראות את הזוועה הזאת"
לדברי הצעירה, לא מדובר במקרה הראשון בו נשים מקבלות הערות על אופן לבושן במרפאה, בה לא מוצב שילוט המבקש ממטופלים להגיע בלבוש צנוע. "שבועיים לפני המקרה הפרטי שלי, כאשר חיכיתי בתור, הגיעה אישה עם עגלת תינוק. הפקידה ניגשה אליה ואמרה לה כי במרפאה אסור להתלבש ככה. האישה, שהייתה בהלם, ענתה כי זוהי מרפאת נשים ללא נוכחות גברים, וכי טי שירט וג'ינס עד הברך זהו לבוש הולם. הפקידה לא ממש התרשמה והשיבה: 'גם הנשים כאן לא רוצות לראות את הזוועה הזו'. לאחר מכן נאמר לה כי אם היא מעוניינת לקבל טיפול במרפאה, עליה ללבוש את החלוק של הרופאים".
"לפי בדיקה שערכתי סניפי קופת חולים כללית, לא משנה באיזה עיר, הינם מקום ציבורי לכל דבר", ציינה הצעירה, "לשום רופאה או פקידה אין את הזכות להכתיב, להעיר או לכפות על המטופלים כיצד יתלבשו".
"הרגשתי מושפלת", אמרה הצעירה בעצב, "לא האמנתי שאומרים לי איך להתלבש לקופת חולים כדי לקבל טיפול רפואי. לא נראה לי הגיוני שבמדינה דמוקרטית אנשים צריכים לחשוב לפני שהם יוצאים מהבית".
מקופת החולים הכללית נמסר בתגובה: נציין ונדגיש אין כל הנחיות בנוגע לצורת לבוש הנדרשת למטופלות במרכז בריאות האישה באלעד הממוקם בלב שכונה חרדית. במרכז מועסקות שש רופאות נשים, שש נציגות שירות, אחיות ובנות שירות לאומי ומגיעות אליו בשגרה לקוחות רבות שאינן מתגוררות באלעד כדי לקבל טיפול רפואי. מרבית הלקוחות במרפאה נשים, ולא פעם, מגיעים גם גברים במסגרת הטיפולים נדרשים.
הדיווח הגיע אל המייל האדום של חדשות 2 באינטרנט. גם אתם מוזמנים לשלוח אלינו סרטון, תמונה, סיפור או קישור לאתר שיעניין את כולנו. סיפור מעניין במיוחד עשוי להתפרסם גם במהדורה המרכזית בחדשות 2.