על סף פיצוץ: בצעד תקדימי למדי, עד אמש (חמישי) - לא נקבע לו"ז לישיבת הממשלה הקרובה ביום ראשון ואין סדר יום לישיבה. הסיבה: וטו הדדי שהטילו שתי המפלגות - כך פרסמנו לראשונה. 

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

כחול לבן דרשה להעלות את שינוי התקנון שיאפשר לה מספר אצבעות שוויוני בכל הצבעה. בליכוד סרבו, למרות ההסכם הקואליציוני, כנראה כדי להכשיר את הקרקע להעברת התקציב.

כתוצאה מכך, לא הועמד שום סעיף על סדר היום, וזאת בעיצומם של ימי הקורונה והמשבר הכלכלי החריף שמצריך פתרונות מידיים ופעילות של שרי הממשלה. זהו הביטוי החריף ביותר עד כה למשבר בקואליציה, 18 יום בלבד לפני פיזור אפשרי של הכנסת.

עם או בלי קשר לבחירות שאולי מתקרבות, נודע אמש שהיועץ האסטרטגי משה קלוגהפט החל לייעץ לראש הממשלה נתניהו, בנוסף לצוות הפוליטי שלו.

החרדים פנו לנתניהו וגנץ: "בחירות בעת הזו - טירוף מוחלט" 

על רקע היעדר ההסכמה בממשלה על סוגיית התקציב, והסכנה המתקרבת שהמחלוקת תוביל לבחירות, פנו השבוע ראשי הסיעות החרדיות בכנסת - משה גפני, יעקב ליצמן ואריה דרעי - לרה"מ בנימין נתניהו ורה"מ החליפי גנץ והבהירו: "לא נשתף פעולה עם שום יוזמה להקדמת הבחירות - העברת תקציב המדינה היא צו השעה".

"אזרחי ישראל מתמודדים בימים אלה עם בעיות קשות, בריאותיות וכלכליות", הוסיפו ראשי הסיעות החרדיות. "עצם המחשבה ללכת למערכת בחירות בעת הזאת היא טירוף מוחלט. זה הזמן לפנות כל דבר אחר, להביא לאישור דחוף של תקציב המדינה, בכדי שנוכל להתמקד באתגרי המשק ומערכת הבריאות, נוכח משבר הקורונה שפוקד את אזרחי ישראל ואת כל העולם. לא נשתף פעולה עם כל יוזמה להקדמת הבחירות ואנו נעשה הכל למנוע בחירות".

עוד קראו בפנייתם לנתניהו וגנץ "לגלות אחריות לאומית, להתכנס יחדיו על מנת להגיע לפתרון מוסכם ומניעת הליכה לבחירות מיותרות", והבהירו: "על אף שלמפלגות החרדיות אין מה לחשוש מבחירות, טובת אזרחי ישראל לנגד עינינו".

אלא שההצהרה הזו של החרדים תמוהה, שכן הם לא באמת צריכים "לשתף פעולה" עם אף יוזמה להקדמת הבחירות. ללא הסכמות על העברת תקציב המדינה עד למועד הסופי שקובע החוק, 24 באוגוסט בחצות, הכנסת תפוזר אוטומטית וישראל תלך שוב לבחירות. 

ביבי נתניהו ובני גנץ, פגישת הקבינט בירושלים, נתניה (צילום: מארק ישראל סלם, פלאש/90 )
המחלוקות החריפות יובילו לפירוק הממשלה? | צילום: מארק ישראל סלם, פלאש/90

המחלוקת על התקציב נעה סביב דרישתו של נתניהו להעביר תקציב חד-שנתי, בניגוד להסכם הקואליציוני בין הליכוד לכחול לבן, בטענה שתקציב דו-שנתי יוביל לקיצוצים כואבים ואינו נכון כלכלית בנסיבות הנוכחית. גנץ, מנגד, מתעקש על קיום ההסכם והעברת התקציב בהתאם למה שנקבע בהסכם. 

בתגובה על הקריאה של ראשי המפלגות החרדיות, בכחול לבן אמרו: "אזרחי ישראל לא יסלחו למי שיגרור את המדינה לבחירות בתקופת חירום רפואית וכלכלית. דרעי, ליצמן וגפני צודקים - חייבים להעביר תקציב לשנה כפי שכל כלכלני ישראל ממליצים ולחזק את האזרחים, הכלכלה והחברה הישראלית".