אפשר לנשום לרווחה: חשש רב ליווה את נחיתת לווין המחקר של נאס"א, שצנח לארץ ללא שליטה בסוף השבוע. אנשי סוכנות החלל האמריקנית שעקבו בדאגה אחרי נפילת גוף המחקר שמשקלו שישה טונות, טוענים היום כי לווין מזג האוויר צלל אמש למי האוקיינוס השקט, סמוך לחופיה המערבים של ארצות הברית, מבלי שגרם נזק.

על פי ההערכות בסוכנות החלל האמריקנית, רק חלקים קטנים מהריסות הלווין הצליחו לשרוד את הכניסה לאטמוספרה ולא נעלמו בלהבות בתהליך הכניסה. על פי ההערכות, חלקי המתכת צללו לעומק המים ולא פגעו באדמה.

הלווין UARS, שנשלח לחקור את חלקה העליון של האטמוספירה, הוא הלווין הראשון שנופל בלי שליטה לשטח כדור הארץ ב-30 השנים האחרונות. על פי המידע שמתפרסם בנאס"א, אנשי בסיס חיל האוויר האמריקני בקליפורניה וונדנברג חששו מאוד מהנזק שייגרם בעת המפגש שלו עם הקרקע.

תושבים בקנדה דיווחו: "גופים בוערים נפלו מעל גגות הבתים"

בחיל האוויר האמריקני מודים שקיים סיכוי שחתיכות מהלווין נפלו גם במקומות אחרים, ואכן התקבלו דיווחים מכמה תושבים במערב קנדה שסיפרו כי ראו הלילה חלקי לווין בוערים נופלים מעל בתיהם. בנאס"א מביעים ספק רב באמיתות הדיווחים, שלא נתמכים בשום ממצאים בשטח, כיוון שלא נמצאו שום חתיכות מתכת מהלווין, לא בחופיה המערביים של ארה"ב ולא בקנדה.

לווין שיפול בכדור הארץ (צילום: חדשות 2)
לווין המחקר UARS. כלא היה | צילום: חדשות 2

"אין בידי דיווחים מאנשים שמצאו הריסות של הלווין", אמר היום ניק ג'ונסון, מנהל המחלקה המדעית של נאס"א ביוסטון. "בכל מקרה, אנו שומרים על עיניים פקוחות". על פי ההערכות, בערך 500 ק"ג של מתכת מהלווין פגעה אי שם בכדור הארץ. "אני מאמין שכל חתיכות הלווין ששרדו את הכניסה לאטמוספירה נפלו למי האוקיינוס השקט", הוסיף ג'ונסון.

לווין המחקר נשלח לחלל בשנת 1991 ממעבורת החלל דיסקברי. מטרתו הייתה מחקר החלק העליון של האטמוספרה, הנזקים שגורמת ההתחממות הגלובלית לאטמוספרה והבעיות בשכבת האוזון. בכל מקרה, בנאס"א ביקשו מהציבור לא לגעת בחתיכות לווין ששרדו את הנפילה. "ראיתי בעבר חלקים שנפלו מהחלל, הם מחודדים ומסוכנים ויכולים לפגוע במי שמחזיק אותם", אמר מארק מת'ני ממרכז המחקר של נאס"א.

לא מדובר בפעם בראשונה שגופים של לווין המחקר חודרים לכדור הארץ, אבל בדרך כלל הנפילה שלהם מבוקרת. הפעם מדובר בגוש מתכת בגודל אוטובוס דו-קומתי שחדר לכדור הארץ, כשעד כה איש לא מצא שום פיסה ממנו.


צפו בהדמייה ממוחשבת של התרסקות הלווין:

 

 

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק