"תוך עשר שנים בלבד יהיה ניתן ליצור לב אנושי באמצעות מדפסת תלת מימדית" - את ההצהרה השאפתנית הזאת סיפק ד"ר סטיוארט וויליאמס, ראש המכון לחדשנות קרדיו-וסקולרית בלואיסוויל שבקנטקטי, ארה"ב.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
בכל שנה מתים ממחלות לב למעלה ממיליון בני אדם בארה"ב בלבד. בעולם המערבי מחלות לב הינם גורם התמותה מספר 1. אולם ד"ר ווליאמס, אשר בעצמו נאלץ לראות את שני הוריו מתים מבעיות לב, מאמין כי תוך עשור בלבד יהיה ניתן להדפיס פיתרון מלאכותי לבעיה.
בשנים האחרונות מדפסות תלת מימדיות תופסות תאוצה. הן הפכו שגורות הן בקרב חובבנים והן בקרב מעצבים בתעשייה. ווליאמס רוצה להשתמש באותה טכנולוגיה על מנת להדפיס לא רק כלים או צעצועים, אלא גם איברי גוף.
עד כה בתחום של הדפסת איברים, נעשו רק מספר ניסיונות בודדים בהם הצליחו להדפיס אוזן וכבד אנושיים. אך וויליאמס רוצה לבנות את אחד האיברים החשובים ביותר בגופנו - לב פועם ומתפקד.
השיטה: חומר הגלם הוא התאים שבגופנו
השיטה היא לכאורה מאוד פשוטה אומר וויליאמס. "כשבונים מטוס למשל, קודם כל יוצרים את כל החלקים הקטנים כשהם מפורקים. לאחר מכן, צריך להרכיב את כל החלקים ביחד כדי ליצור מטוס מוגמר. אנחנו נעשה בדיוק אותו הדבר רק שכל החלקים הקטנים יהיו תאים מגוף האדם".
כבר היום מבוצעים ברחבי העולם מחקרים קליניים בהם נעשה שימוש בכלי דם מלאכותיים. אבל יצירה של לב פועם ומתפקד, היא דבר הרבה יותר מסובך. למרות האתגר הקשה, ווליאמס בטוח כי המכון שהוא העומד בראשו, מסוגל לעמוד במשימה. "אנחנו מאמינים שניתן לעשות זאת תוך עשר שנים", מכריז וויליאמס. "נוכל לבנות לב מתפקד מהתאים של החולה עצמו".