הכירו את איינשטיין בגירסה הדיגיטלית: זהו שמו של טאבלט ייחודי, שמפתחיו הישראלים זכו בסוף השבוע בפרס הבריטי היוקרתי BETT, שמכתיר את העזרים החינוכיים הטובים ביותר בעולם. הפיתוח המקומי לא ישמש למשחקים: "הטאבלט הזה נועד בראש ובראשונה ללימוד מדעים", מסבירים בחברה.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
בעבר היה מי שהבטיח מחשב לכל ילד, אבל גם היום ילדי דור הטאבלט לומדים לרוב עם ספרי לימוד ישנים. דווקא במדע, נושא שמסמל חדשנות ויצירתיות, השיעורים נראים לפעמים כאילו לא השתנו כבר עשרות שנים.
האיינשטיין הוא השילוב של כל היכולות של טאבלט, עם מערכת המורכבת משמונה חיישנים מדעיים פנימים, כמו מד דופק, מד לחות ומד טמפרטורות. הטאבלט גם יכול לתקשר ולהתממשק עם עוד 65 חיישנים חיצוניים. איינשטיין הוא פלטפורמה חינוכית רב חושית ללימודי מדעים.
"למעשה, זוהי מעבדת מדעים מרוכזת", הסביר ד"ר אלי קלמזון, המנהל הפדגוגי של החברה המייצרת "פוריה מערכות". "השאיפה היא שלכל תלמיד, או לפחות בכל מעבדת מדעים, יהיו מספר ערכות, גם בארץ וגם בעולם", הוסיף.
"מעדיף את זה על מחברות"
רועי נוריאל, בן 12 מראש העין שהשתתף בהדגמת המכשיר, הוסיף בשמחה: "בא לי אחד כזה לבית הספר, שיחליף את המורה". "הייתי מעדיף את זה בבית הספר מאשר מחברות", ציין שוהם אמיר, בן 12 מראש העין. "יש לנו מחשב בבית הספר, אבל אולי פעם בשנה".
ד"ר קלמזון הסביר כי הטאבלט "לא בא להחליף את המורה, אבל המורה יכולה להעביר שיעור הרבה יותר משמעותי בעזרתו". בישראל עומד להתחיל פיילוט בעשרות בתי ספר, וב-25 מדינות ברחבי העולם כבר משתמשים בטאבלט.
המפתחים רכשו תכנה ישראלית שלא תאפשר לתלמידים לשחק בזמן השיעור: "המורה ישלוט בטאבלט באופן מוחלט, והוא יוכל למנוע את האפשרות שתלמיד יללך לשחק אנגרי בירדס", הסביר קלמזון.
רוצים לעדכן אותנו באירוע חדשותי? יש לכם סיפור ששווה שנסקר? כתבו לנו או שלחו לנו תיעוד בוואטסאפ האדום של N12
תגובות