מדענים במאיץ החלקיקים העצום CERN שבשוויץ, הציגו היום את ממצאיהם אודות החלקיק התיאורטי "היגס-בוזון", המכונה גם "החלקיק האלוהי". הסיבה לחשיבותו של החלקיק בפיזיקה תיאורטית, היא שבמידה וקיים, הוא מהווה למעשה את המכנה המשותף לכל החומרים הקיימים, משום שהוא מאפשר את היווצרות החומר. עם זאת, מדגישים המדענים, היום לא יוצגו הוכחות חד משמעיות לקיומו.
הראיות שהוצגו על ידי ראש פרויקט ATLAS במאיץ, החוקרת פביולה ג'יאנוטי, הראו אות חשמלי המעיד על ייתכנות קיום החלקיק. ג'יאנטי אמרה עם הצגת הממצאים: "אני חושבת שזה יהיה נחמד מאוד מצד ההיגס-בוזון לבוא לפה, אבל זה מוקדם מדי", אמרה והוסיפה: "עוד מחקרים ועוד מידע דרוש. החודשים הקרובים יהיו מרגשים מאוד… אבל לא ניתן לדעת מה יהיו התוצאות.
רוב החוקרים העוסקים בפיזיקה תיאורטית מאמינית במונח "שדה היגס". שדה זה הוא למעשה מעין רשת המחברת כל חלקיק ביקום אחד לשני. למעשה, מדובר במקבילה המדעית לאל, המתקיים בו זמנית בכל מקום, או במונחים מעולם הקולנוע - "הכוח" ממלחמת הכוכבים. החלקיק החמקני משמש, על פי התיאוריה, כנשא של שדה היגס. כלומר, הוכחת קיומו תוכיח שכל הדברים העשויים מחומר ביקום קשורים זה לזה.
עם זאת, המדענים במאיץ החלקיקים, שחלק גדול מהסיבה לבנייתו היה ניסיון לגלות את החלקיק, אומרים שלא יוכלו עדיין להוכיח חד משמעית שהחלקיק קיים. "מוקדם מדי לומר, אבל יש לנו תוצאות שאינן עולות בקנה אחד עם תיאוריות השוללות את הקיום של החלקיק", אמר מנהל המחקר ב-CERN סרג'יו ברטולוצ'י ל-BBC, "אנחנו בדרכנו לגלות אותו".
בחודש מאי האחרון אמרו החוקרים כי הם מאמינים שבתוך שנתיים יגלו ראיות חד-משמעיות לקיום החלקיק. במידה ויוכח קיומו, תהווה התגלית את ההתקדמות המשמעותית ביותר בפיזיקה התיאורטית מאז גילוי תורת היחסות של איינשטיין, שאמר בעצמו "ככל שאני חוקר יותר - אני יותר מאמין באלוהים".
חובבי המדע הבדיוני מתלהבים מאוד מהתגלית, משום שבתיאוריות מרחיקות לכת, הבנתו של החלקיק עשויה להוביל להגשמת פנטזיות כגון מסע בזמן ושיגור עצמים ממקום למקום (טלפורטציה).