לגברים בגיל המעבר יש סיכוי גבוה פי 10 להתאבד, זאת בגלל איבוד הזהות או ה'גאווה הגברית' שלהם - כך עולה ממחקר שהתפרסם היום בלונדון על ידי שירותי הרווחה הבריטים. הבדיקה בוצעה לאור המשבר הכלכלי וריבוי מקרי ההתאבדות של גברים בשנות ה-30, ה-40 וה-50 לחייהם.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
על פי הממצאים, מקרי ההתאבדות במדינה אינם קשורים אך ורק לבריאות הנפש. גם מקומו של הגבר בחברה ויכולת החברה לספק את צרכיו כאשר הוא מתמודד עם בעיות נפשיות, משפיעים על נטייתם של גברים לשים קץ לחייהם. "התאבדות היא בעיה של בריאות נפשית אבל היא גם בעיה חברתית. הממצאים שאנו מעלים במחקר הזה לא נוחים לחברה האנושית", אמר הפרופסור סטפאן פלאט מאוניברסיטת אדינברו שניהל את המחקר.
פרופ' פלאט מוסיף שלמרות שהמחקר נערך בבריטניה, הוא נכון לכל המדינות המפותחות ברחבי העולם (כולל ישראל), במיוחד למדינות שחוות מעברים המאפיינים חברה פוסט-תעשייתית. המחקר קובע עוד שהגברים בגיל המעבר נמצאים ב"אזור לא ברור", מין דור אבוד שלא בטוח אם הוא רוצה להידמות לזקנים - המסורתיים והשקטים יותר או לצעירים בני השלושים ומטה, האינדיבידואלים והאגרסיביים.
ארגון הבריאות העולמי מחזק את התוצאות
עורכי המחקר, שהעניקו לו את התואר "המחקר השומרוני", אמרו שהם בהלם מתוצאותיו, ושלחברה אסור להמשיך ולהתעלם מהבעיה. "גברים נוטים להתעלם מהבעיות שלהם ולא לחפש עזרה" אמר פרופ' פלאט והוסיף כי לאור הממצאים עלינו להבין ש"גברים שונים מנשים ופועלים אחרת מנשים".
על פי ארגון הבריאות העולמי, בכל שנה כמעט מיליון אנשים מתאבדים - כלומר 16 אנשים מכל 100 אלף. במילים אחרות: בכל 40 שניות, אדם אחד בעולם מתאבד. עוד קובע הארגון העולמי שלגברים סיכוי גבוה בהרבה להתאבד מנשים וכי כמעט בכל מדינה בעולם, הגורמים לכך ברוב המקרים, הן הפרעות נפשיות, דיכאון, שימוש מופרז באלכוהול, חשיפה לאירועים אלימים, סמים ולחץ שנובע מהבדלי תרבות ורקע חברתי.