קבוצת ההאקרים, הפצחנים, הפרו-פלסטינים המשיכה היום לפגוע באתרים ישראלים, כשפרצו לאתרי הבורסה, חברת אל-על והבנק הבינלאומי. כעת מתברר, שכבר אתמול היה ידוע לגורמי האבטחה בחברות הללו על המתקפה - אך למרות זאת היא יצאה אל הפועל.
מיכאל אפרתי, מומחה לאבטחת אתרים, שיגר אתמול מייל בהול לאחראי על האבטחה באתר האינטרנט של אל-על בו הוא מזהיר מתקיפה אפשרית. "ההאקרים הפרו-פלסטינים כתבו בבלוג שלהם שמחר (היום) בשעה 10:00 הם יפרצו לאתר שלך". יש לציין שהפצחנים לא פרצו לאתרים כדי להוציא מהם מידע, אלא העמיסו על שרתי האתר וגרמו לקריסתם.
עתה, כמה שעות לאחר המתקפה כתבו הצעירים ביומן הרשת שלהם כי הם מודים לכל הפעילים שפעלו היום ובימים האחרונים, וקוראים להמשיך לצעירים להצטרף אליהם וליזום מתקפות. "חייבים לנסות להשיג מידע סודי של האויב הציוני, ולעצור כל איום שלהם עד לנפילתו של המשטר הנאצי-פאשיסטי", לשון הודעתם.
מכה תדמיתית ללא זליגת נתונים
ההאקר הסעודי שפרסם את פרטיהם של עשרות אלפי ישראלים ברשת, ממשיך במאבק האלקטרוני נגד ישראל. הבוקר הפיל 0xOmar את אתרי האינטרנט של אל-על והבורסה לניירות ערך, שכבר חזרו לפעול.
מחברת אל-על נמסר כי אתר האינטרנט שלהם נפל סמוך לשעה 10:00 בבוקר, וכי הם פועלים כעת בניסיון לבדוק את הסיבה לכך. הגולשים שהגיעו לאתר נתקלו בכיתוב: "בשל עבודות תחזוקה אתר אל-על אינו זמין כרגע. בבקשה נסו שוב מאוחר יותר".
בהודעה מטעם החברה נכתב: "אנו מודעים לכך שמזה שבועיים מתנהלת מלחמת סייבר נגד מדינת ישראל. אל-על עוקבת מקרוב אחר פעילות ההאקר הסעודי. כמו כן, אנו נוקטים באמצעי זהירות בפעילותו של אתר החברה. כתוצאה מכך ייתכנו שיבושים בפעילותו של האתר". סמוך לשעה 14:00 שב האתר לפעול באופן מלא.
בנוסף, טען ההאקר כי פגע גם באתר של הבורסה לניירות ערך, אולם ניתן לראות כי כעת האתר פועל כרגיל למעט שקופית שמופיעה לעיתים ובה נכתב כי מתבצעות "עבודות תחזוקה". מהבורסה לניירות ערך נמסר כי האתר "מקרטע ולעיתים נופל", וכי הם החלו בבדיקות.
מאז חשיפת כרטיסי האשראי של ישראלים ברשת, מתנהלת "מלחמה קיברנטית" בין ההאקר הסעודי להאקרים מישראל. חשוב לציין כי 0xOmar לא הצליח להיכנס לאתרי השליטה והבקרה של החברות, אבל מקשה על גולשים שמעוניינים לקבל מידע, להזמין טיסות או להתעדכן במצב הבורסה.
הפריצה לאתרים חושפת למעשה בעיות באבטחה, כאשר אלו שאחראים על הגנתם ברשת לא מצליחים למנוע חבלות כאלו. מדובר במכה תדמיתית שצריכה להדליק נורות אדומות בקרב מומחי האבטחה של אותן חברות.