פריצת דרך בחקר הסרטן? מדענים בריטים מאמינים שהם גילו כיצד תאי הסרטן מתפשטים בגוף. מדובר בגילוי משמעותי שעשוי לסייע בפיתוח מרפא למחלה.
במחקרם, הצליחו המדענים לזהות מכניזם שנודע כאפקט ה"רדיפה והבריחה" שבו תאים נגועים בסרטן ותאים בריאים "עוקבים" זה אחר זה בגוף החולה. התגלית של חוקרי לונדון יוניברסיטי קולג' עשויה להוביל לשיטת ריפוי חדשה שחוסמת את הפעולה הזו ומונעת מהגידול להתפתח.
החוקרים טוענים שיהיה "קל יחסית" למנוע את ההליך המדובר. דובר הצוות פרופ' רוברטו מיור אמר לאתר ה"דיילי מייל" הבריטי כי "רוב מקרי המוות בסרטן לא נובעים ישירות מהגידול המקורי, אלא מגידולים משניים שצומחים מתאים סרטניים שמתפשטים באיברים החיוניים כמו ריאות ומוח".
כך התגלה המנגנון
"ההתפשטות הזו מתרחשת כשהתאים הנגועים מושכים אחריהם תאים בריאים. איש לא ידע כיצד זה קורה, וכעת אנו מאמינים שגילינו את זה. אם זה נכון, יהיה קל יחסית לפתח תרופות שימנעו את האינטראקציה בין התאים", הוסיף פרופ' מיור.
במחקר, שמתפרסם במגזין Nature Cell Biology, עשו החוקרים שימוש בשני סוגים של תאי גזע עובריים שגילמו את התאים הסרטניים והתאים הבריאים. הם עקבו אחר ההליכים ביניהם וכך לדבריהם גילו את מנגנון ההתנהגות הקריטי.
במרכז לחקר הסרטן בבריטניה קיבלו את התגלית בשמחה ובזהירות. "זה עוזר לנו לגלות חלק מההליכים הביולוגיים הבסיסיים שמתרחשים עם התאים ברחבי הגוף, אך יש עוד דרך ארוכה מאוד עד שנדע האם הידע הזה יכול להיות מתורגם לטיפולים חדשים", אמרה ד"ר קט ארני מהמרכז.