טורקיה נלחמת בגוגל, מהדקת את האיסור על יו-טיוב ומקצצת את אישורי הכניסה לאתרים בבעלות גוגל: שר התקשורת במדינה האשים את ענקית האינטרנט בכך שהיא מנהלת קרב נגד טורקיה ומתחמקת מתשלום מיסים. אך בפני הממשלה עומד זעם ציבורי נרחב והתקפות מצד האופוזיציה.
המחלוקת האינטרנטית מהווה מכשול עבור ממשלתו של רג'יב טאיפ ארדואן, שזכתה לשבחים בעבר על ביצוע רפורמות דמוקרטיות, אך כעת מואשמת ששמה את טורקיה בשורה אחת עם מדינות ידועות לשמצה בצנזורת האינטרנט שלהן.
"אם הממשלה לא תשים סוף לאיסורי האינטרנט שהתרחבו לשירותים מסוימים של גוגל... שמו של ארדואן ייזכר יחד עם זה של אוסר האינטרנט אחמדינג'אד", כתב חאלוק סאחין, פרופסור למחקרי תקשורת ובעל טור בעיתון טורקי. באירן אסרו את השימוש החופשי ברשת האינטרנט במהלך הבחירות לנשיאות השנויות במחלוקת בקיץ האחרון.
"לא מכבדים" את אטאטורק? לא חוקי
בטורקיה, שליטה באינטרנט היא איננה דבר חדש. המדינה החלה לחסום את הכניסה לרשת בשנת 2007, לאחר שהפרלמנט אימץ חוק נגד פשעים מקוונים, במאמץ למנוע הפצת פורנו פדופילי, לבלום הפצת תעמולה טרוריסטית ולעצור את ההימורים הבלתי חוקיים. אתרים שנקבע שהם "לא מכבדים" את מייסדה של טורקיה, מוסטפא קאמל אטאטורק, או השקפות דתיות, הוצאו אף הם מחוץ לחוק.
תחת צו בית משפט, רשות התקשורת של טורקיה אסרה את הכניסה ליו-טיוב בחודש מאי 2008, לאחר שמשתמשים התלוננו שקטעי וידאו מסוימים העליבו את אטאטורק. מוקדם יותר החודש, טורקיה הרחיבה את האיסור שכעת כולל גם חלק מדפי גוגל שמשתמשים באותו פרוטוקול אינטרנטי כמו יו-טיוב, כדי למנוע מהגולשים להגיע לאתר שיתוף קבצי הווידאו בעקיפין.
גם הנשיא גול "צייץ" נגד האיסורים
מאות גולשים חתמו על עצומה אינטרנטית המגנה את הצנזורה המקוונת וקוראת ל"חופש הביטוי וזכויות להגיע למידע". החותמים קוראים להתפטרותם של בכירי רשות התקשורת הטורקית ושל שר התקשורת בינאלי יילדירים.
גם הנשיא עבדולה גול תומך במתנגדים לאיסורים. בסדרה של ציוצי "טוויטר" החודש, הוא אמר שהצנזורה מונעת מטורקיה "להשתלב עם העולם". לטענתו, הוא הנחה בכירים לבחון דרכים להתגבר על האיסור האינטרנטי, גם בדרך של שינוי חקיקה - אם יעלה הצורך. "לא אוכל להסכים עם הפיכתה של טורקיה לאחת המדינות שאוסרות את יו-טיוב ומונעות כניסה לגוגל", אמר הנשיא.