מחקר חדש שבוצע בבית הספר לבריאות הציבור בסידני שבאוסטרליה קובע כי הרגלי התזונה שבהם מורגלים תינוקות שמתחילים לאכול אוכל מוצק יקבעו בסופו של דבר אם אלו יסבלו מעודף משקל, כך מפרסמת הבוקר כתבת מעריב ליטל גרוסמן.
על פי המחקר, ניתן כבר לקבוע הרבה לפני גיל שנה וחצי אם הפעוט יהיה בעתיד ילד שמן או שיזכה לחיים נוחים ובריאים הרבה יותר. למעשה, מראה המחקר כי פעוטות שנחשפים למזון תעשייתי ולהרגלי אכילה לא בריאים מתקשים לאחר מכן להיפטר מכך, מה שמהווה אינדיקציה לעודף משקל.
החוקרים בצוות המחקר הגיעו למסקנה לאחר שבדקו את הרגלי התזונה של קבוצת פעוטות בני שנה וחצי. כשהגיעו הפעוטות לגיל שמונה, בדקו החוקרים את המשקל, הגובה והיקף המותניים - והתוצאות אכן הראו כי קיים קשר בין הרגלי התזונה של הפעוטות להשמנה בגיל מאוחר יותר.
הבעיה: אוכל לא בריא טעים יותר
"ב-50 השנים האחרונות עלה פי שלושה אחוז הילדים הסובלים מהשמנה, בעיקר בגלל השפעות סביבתיות והרגלים נרכשים. גיל שנה וחצי, ולפעמים אפילו לפני, זה הגיל שבו כל המשפחה יושבת סביב השולחן והילד לומד באמצעות חיקוי מה לאכול ואיך", מסבירה ד"ר רונית אנדוולט, מנהלת היחידה לתזונה ודיאטה במכבי שירותי בריאות ומרצה בבית הספר לבריאות הציבור באוניברסיטת חיפה.
חשיפה לאוכל תעשייתי בגיל הזה, לדברי אנדוולט, מרגילה את הפעוט לטעמים חזקים שיקשו עליו ליהנות מאוכל בריא יותר. "האוכל הלא בריא הוא אוכל שיש בו הרבה יותר טעמים", מסבירה אנדוולט. "הוא גם דורש מהילדים פחות מאמץ מאשר, למשל, פירות וירקות", היא מוסיפה.
אז איך בכל זאת תרגילו את ילדכם לתזונה בריאה לחיים? ממש כמו שהייתם מקפידים על הבריאות שלכם. בין השאר כדאי להקפיד על ארוחות מסודרות ולא על נשנושים, להעדיף מאכלים ביתיים, להימנע ממזון תעשייתי ועשיר בסוכר, שומן ומלח, להקפיד על מנת מזון המתאימה לגודלו ולמשקלו של התינוק ולהימנע משימוש במלחיה.